Joan Colomo amb Can Vich, Maika Makovski amb Can Ràfols dels Caus i Toti Soler amb Freixenet, protagonistes de la segona edició del Decanta

El Decanta 2015 comptarà de nou amb la Taverna Musical i oferirà activitats paral·∙leles com la projecció d’una pel·∙lícula, una doble presentació de llibres, un tast musical i visites a cellers

Després de l’èxit de l’edició 2014, en la que es van exhaurir les entrades de tots els concerts, el cicle de música, vins i caves d’autor Decanta torna, del 26 al 29 de març, amb la segona edició que aposta per tres concerts d’alt nivell i amb més aforament i un ventall d’activitats que relacionen el vi i la música des de diferents perspectives, tot plegat amb l’objectiu de fer créixer l’esdeveniment i obrir-ho a una major quantitat de persones. La filosofia del festival segueix sent la mateixa, la de ser un punt de trobada entre autors dels dos àmbits i apropar al públic les creacions d’uns i altres recolzant-se en les similituds sensorials i de concepte que puguin tenir.

La primer actuació serà la que vincularà la música de Joan Colomo amb els vins del celler Can Vich i tindrà lloc el divendres 27 de març a les 22h a la Sala de Tast de la Botiga especialitzada en vins i caves Cal Feru de Sant Sadurní d’Anoia. El cantant i compositor Joan Colomo, amb la seva característica espontaneïtat, sol amb la guitarra i un looper, ens oferirà un concert trapella i desenfadat que maridarà d’allò més bé amb els vins d’acidesa amable i fresca del celler Can Vich.

El segon concert, que es durà a terme el dissabte 28 de març a les 22h al Celler de la Fassina de Cal Guineu -edifici municipal on es troba el Centre d’Interpretació del Cava-, anirà a càrrec d’una de les muses de l’underground de casa nostra, Maika Makovski, juntament amb els grans i seductors vins de Can Ràfols dels Caus. En aquest cas, se’ns presentaran dos projectes que tenen com a característica comuna que van néixer avançats als seus temps, amb la recerca de la qualitat i la singularitat com a bandera, i que es defineixen tant pel seu esperit inquiet i dinàmic com pel caràcter elegant i autèntic que comparteixen.

En el tercer i últim concert, que tindrà lloc de nou al Celler de la Fassina de Cal Guineu el diumenge 29 de març a les 19h, tindrem l’oportunitat de deixar-nos encisar per la música del gran Toti Soler, maridada amb els caves de més gran qualitat de la firma Freixenet, presentats per l’enòleg Josep Buján, gran coneixedor i impulsor d’aquestes caves. Amb llarga trajectòria i sent referents clars en els seus àmbits, ens trobarem amb dos projectes que, tot recolzant-se en les arrels, han sabut impregnar-se de les millors influències, fruita també del seu interès per córrer món. La sensibilitat, la genialitat i l’elegància hi seran presents de ben segur. 

La Tasting Room de Cal Feru, com en l’edició anterior, durant els dies del Decanta, es convertirà en una Taverna Musical. Taverna, perquè s’hi podran degustar a copes una selecció de 19 vins i caves del Penedès de primer nivell i, musical, perquè cada vi anirà maridat amb una cançó que tingui unes característiques sensorials similars a aquest. Per a seleccionar aquestes músiques, aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de la periodista especialitzada en música i cultura, Consol Sàenz, de RNE.

A més a més, dins del marc del Decanta 2015 hi hauràn diferents activitats paral·leles com:

La projecció de la pel·lícula “Blood into wine” que obrirà el Festival el dijous 26 de març. El divendres 27 hi haurà una doble presentació de llibres a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia. I com a una novetat de l’edició 2015, el Festival ofereix la possibilitat de fer visites a cellers especials pel Decanta.