Joan Josep Guillén, Joan Solà i Joan Manén seran alguns dels protagonistes de les exposicions de la Biblioteca de Catalunya per al 2021

La programació d’enguany comprèn 11 exposicions que es podran veure a la Sala d’Exposicions, a l’Espai Zero de la Biblioteca i al Museu d’Història de Catalunya

Redacció.- Aquest 2021, la Biblioteca de Catalunya commemorarà diverses efemèrides amb propostes expositives variades: l’Any Joan Manén, amb motiu dels 50 anys de la mort del músic i compositor, el 75è aniversari de l’escriptora Maria Antònia Oliver, o els 135 anys de la Banda Municipal de Barcelona. Així mateix dedicarà una exposició al filòleg i lingüista Joan Solà, programada per al 2020 en ocasió del desè aniversari de la seva mort, i ajornada a aquest any 2021 per causa de la COVID 19.
A més de les commemoracions esmentades, hi haurà una exposició dedicada al dibuixant, pintor, escenògraf i professor d’arts escèniques Joan Josep Guillén, al Museu d’Història de Catalunya. Altres exposicions també posen en valor els fons gràfics de la Biblioteca, amb mostres dedicades al dibuixant Antoni Roca i Maristany, a l’artista Joaquim Pujol i Grau, o al pintor, crític i historiador de l’art Rafael Benet.
El món del llibre quedarà representat amb dues mostres, com “Impremta i Biblioteca a l’hospital militar de Montserrat (1938-1939)” o la ja esmentada de Maria Antònia Oliver. A més, n’hi haurà d’altres dedicades a revistes comarcals i a llocs de Barcelona que han desaparegut, o que han canviat.
La programació d’enguany comprèn 11 exposicions que es podran veure a la Sala d’Exposicions, a l’Espai Zero de la Biblioteca i al Museu d’Història de Catalunya. Les exposicions formen part de l’acció de difusió de la memòria bibliogràfica i documental que conserva la BC; són una eina de difusió i a la vegada una forma d’agraïment i reconeixement públic als donants que han confiat el seu patrimoni, obra i/o llegat a la Biblioteca de Catalunya.