Joan Manuel Serrat, Alba Careta, Clara Peya, guardonats per l’Acadèmia Catalana de la Música

La gala dels Premis Alícia 2023 va comptar amb les actuacions de La Ludwig Band i Momi Maiga

Redacció.- L’Acadèmia Catalana de la Música va celebrar ahir al vespre els Premis Alícia 2023 a L’Auditori de Barcelona, coincidint amb el Dia de la Música, un acte que ha col·laborat amb la commemoració del Centenari del naixement d’Alícia de Larrocha, artista que dona nom als premis. La gala va comptar amb l’emotiva projecció d’un teaser audiovisual sobre l’artista i la interpretació d’una obra seva a càrrec de la jove pianista Sara Serrano. Alícia Torra, filla d’Alícia Larrocha, va assistir a l’acte on va lliurar el Premi Alícia 2023 al Talent Emergent.

Joan Manuel Serrat va recollir el Premi Alícia 2023 a la Trajectòria. Enguany l’Acadèmia ha decidit atorgar-li el guardó per la seva llarga i destacada trajectòria musical i artística, que va arrencar el 1965 i va concloure el passat desembre de 2022. El premi s’atorga just després de finalitzar “El vicio de cantar”, una gira mundial de comiat dels escenaris que l’ha portat a actuar arreu del món amb un total de 74 concerts programats. Serrat que va pujar a l’escenari amb una gran ovació del públic assistent, va agraïr el premi: “a l’Acadèmia i a totes les persones que estimen la música”. El músic ha conclòs el seu discurs afirmant que “Naixem fent música, i amb música ens acomiadem”.

La gala de lliurament dels premis va comptar amb les actuacions de la Queralt Lahoz i el Grup Vocal in Crescendo que van interpretar versions de Joan Manuel Serrat. La cerimònia va ser una celebració a la música amb altres actuacions com la del compositor, músic i cantant senegalès Momi Maiga i la banda de l’Alt Empordà La Ludwig Band.

GUARDONATS PREMIS ALÍCIA 2023

PREMI ALÍCIA 2023 A L’AUTORIA
Lluís Vidal, Néstor Giménez, Lluc Casares i Joan Vidal de la Barcelona Art Orchestra pel disc “Ragtime Stories
Reconeix l’autoria o composició d’una obra musical de qualsevol estil o gènere.

PREMI ALÍCIA 2023 AL DIRECTE
Gira “Perifèria” de Clara Peya
Reconeix una creació i/o desenvolupament d’un concert, experiència de directe o espectacle musical.

PREMI ALÍCIA 2023 A LA INTERPRETACIÓ
Cor de cambra del Palau de la Música per “El cançoner popular contemporani
Reconeix l’expressivitat, l’emoció o l’excel·lència d’un o una intèrpret, d’una interpretació o creació musical individual o col·lectiva.

PREMI ALÍCIA 2023 A LA INTERNACIONALITZACIÓ
Rosalía
Reconeix el desenvolupament, experiència o trajectòria internacional d’un o una artista o d’un projecte.

PREMI ALÍCIA 2023 A LA INTER-DISCIPLINA
Bach & Forward” de Juan de la Rubia, Marco Mezquida i Alba G.Corral
Reconeix la interacció de la música d’un artista o projecte amb altres disciplines artístiques o de creació.

PREMI ALÍCIA 2023 AL PERIODISME MUSICAL
Mondo Sonoro
Reconeix a una persona o projecte per la seva tasca periodística en el marc de l’activitat musical.

PREMI ALÍCIA 2023 A LA PRODUCCIÓ DISCOGRÀFICA
Les transformacions“, de Quartet Brossa
Reconeix un treball o producció discogràfica.

PREMI ALÍCIA 2023 AL PROJECTE EDUCATIU
Escola Folk dels Pirineus
Reconeix el projecte educatiu d’aquelles persones, entitats o projectes en l’àmbit de la pedagogia, la formació o l’educació musical.

PREMI ALÍCIA 2023 AL PROJECTE SOCIAL
Taller obert del Taller de Músics
Reconeix aquelles persones o entitats per la seva tasca en l’àmbit de la música comunitària i el desenvolupament del vessant social de la música.

PREMI ALÍCIA 2023 AL TALENT EMERGENT
Alba Careta
Reconeix aquell o aquella artista o formació musical revelació de qualsevol estil o gènere musical.

 

Els premis, que s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música, són escollits pels acadèmics i les 44 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions. Els Premis Alícia compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Societat General d’Autors i Editors, la Fundació SGAE, l’entitat de gestió AIE, Artistes Intèrprets i Executants, la Xarxa de Televisions Locals, Televisió de Catalunya i L’Auditori de Barcelona. La Gala dels Premis Alícia 2023 es va retransmetre en directe per la Xarxa de Televisions Locals i es podrà recuperar dissabte 24 de juny, a les 23 h, al Canal 33.