?Joan Miró. Cartells’, la primera gran exposició de cartells de Miró que es fa a Mallorca

Se suma als actes de commemoració del vint-i-cinquè aniversari de la mort de l'artista

L’exposició, que es pot veure fins el 22 de febrer, mostra cartells realitzats directament pel pintor està distribuïda en àmbits i principis en els quals ell creia amb fermesa.
?Joan Miró. Cartells’ és la primera gran exposició de cartells de Miró que es fa a Mallorca i amb la qual Es Baluard Museu D’Art Modern i Contemporani de Palma se suma als actes de commemoració del vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’artista.
L’exposició de cartells realitzats directament pel pintor està distribuïda en àmbits i principis en els quals ell creia amb fermesa. Miró ?amb els amics’ reflecteix el valor que L’artista concedia a L’amistat, amistat amb Josep Lluís Sert, Llorens Artigas i Joan Gardy Artigas, entre D’altres; Miró ?amb les arts’, on trobam la resposta de suport del pintor a la poesia, al teatre, a la dansa, a la música, respostes que deixen testimoni del seu interès per tota expressió cultural; Miró ?amb L’esport’, amb el Barça i amb la volta ciclista a Catalunya, suport a qualque cosa més que l’esport. Miró ?amb el món i amb el país’: amb el món, el Miró sempre solidari, i amb el país, Catalunya, al costat de tota la iniciativa que significàs la conservació i el progrés de la cultura i la llengua catalanes. Finalment, i en un lloc molt destacat, Joan Miró ?amb Mallorca?, fruit de L’estimació de L’artista per aquesta terra: el seu suport als artistes i iniciatives joves, concretament a les galeries Sala Pelaires i 4 Gats; la seva voluntat de contribuir a l’impuls de la cultura i la llengua pròpies, amb l’ajut a la difusió de L’Obra Cultural Balear, i també el seu desig d’anunciar i difondre la imatge D’aquesta terra entre els visitants i a L’estranger, tot deixant la seva empremta impagable com a carta de presentació del Foment del Turisme. En aquestes obres que tantes vegades s’han considerat menors, a través dels seus cartells, definim Miró.

Etiquetes: