Joan Vázquez estrena el nou espectacle Broadway al Maldà

Un concert a piano i veu on les anècdotes entre compositors i lletristes de Broadway prenen protagonisme

Redacció.- Joan Vázquez estrena el nou espectacle Broadway al Maldà, un concert a piano i veu que viatja per les grans anècdotes que s’amaguen darrere les cançons més famoses de Broadway.

“Això és el que més m’il·lusiona d’un concert així: les històries. Per a mi aquest espectacle i les seves cançons són les seves històries, el més despullades possible, amb un piano, a un lloc on, precisament, s’hi expliquen històries com enlloc de la ciutat, al Maldà, històries de prop, un espai amb tanta màgia que cal poc més que això. Aquest serà, a mes, el tercer espectacle aquí i em sento com si estigués actuant a casa.”, comenta Joan Vázquez.

Un espectacle íntim que desvetllarà com creen les cançons els compositors i lletristes de Broadway i moltes altres anècdotes que farciran el concert, algunes de molt divertides i sorprenents. El públic gaudirà d’un repertori format per alguns dels gran musicals com Hamilton, Waitress, If/Then, Dogfight, Dear Evan Hansen, Moulin Rouge o Fun Home, més algún clàssic de Schwartz, Larson i del llegendari Sondheim.

Broadway al Maldà també vol donar veu a les compositores, Sara Bareilles o Jeanine Tesori, per posar un exemple, que estan al capdavant de musicals, responsables de lletra i música, subvertint el tàndem de lletrista i compositor tradicional, un matrimoni format gairebé sempre per dos homes. “Aquest espectacle les celebra, així com molts dels personatges femenins empoderats que estan al capdavant de les seves històries.”, afegeix Vázquez.

Broadway al Maldà es podrà veure a El Maldà del 23 de gener al 12 de febrer.
­
­
SINOPSI

Joan Vázquez desgrana alguns dels nous èxits de Broadway (i algun de clàssic) reunint a compositores com Jeanine Tesori, Sara Bareilles, Anaïs Mitchell, Alanis Morrissette Pasek & Paul i Lin Manuel Miranda, amb Stephen Schwartz, Jonathan Larson o el llegendari Stephen Sondheim.

Si al Broadway del segle passat lletrista i compositor feien un maridatge que els mantenia units com a equip fins la resta dels dies, el tàndem lletra i música avui porten una relació molt més oberta, o, fins i tot, la major de compositores van soles al capdavant de les dues coses.