Joanjo Bosk inaugurarà el Barnasants presentant en primícia el seu darrer treball discogràfic, Camí d’Aigua

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Quico Pi de la Serra, Eduard Canimas i Dani Flaco també actuaran aquest cap de setmana

Redacció.- Joanjo Bosk inaugurarà el Barnasants aquest divendres 26 de gener presentant en primícia el seu darrer treball discogràfic, Camí d’Aigua, des del Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat. L’artista empordanès donarà el tret de sortida a la 23a edició del projecte cultural que, al llarg del primer cap de setmana, acollirà 5 concerts més: Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Quico Pi de la Serra, Eduard Canimas, Dani Flaco i el concert especial 2968 anys de residència amazic amb el grup de rumba argelina Gosto BCN i els cantautors Jawad Amazigh i Dani Caracola.
Dissabte 27 de gener el Teatre Plaza de Castelldefels acollirà el concert de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, recital que s’emmarca dins la gira de 50 anys d’escenaris, amb la que Maria del Mar Bonet continua celebrant les cinc dècades de trajectòria dedicada a la Cançó. La gira es va estrenar al BarnaSants i, amb el temps, ha suposat un gran nombre de concerts arreu del món, amb els dos músics creixen dia a dia, escenari a escenari, en una absoluta complicitat i sinèrgia. Tots dos, guitarres en mà, recuperen alguns dels títols més emblemàtics i altres de més recents de l’extens cançoner de la mallorquina, al costat de composicions del mateix Penalba, tot traslladant-nos a través de les melodies, a les olors i paisatges dels Països Catalans, Itàlia, Turquia, Grècia, Síria…
El diumenge 28 de gener el Barnasants acollirà quatre concerts a diferents escenaris del territori. A Barcelona, la Lleialtat Santsenca acollirà l’espectacle 2968 anys de la resistència amazic, un concert en suport al Poble Amazigh (homes lliures) amb el grup de rumba argelina Gosto BCN i els cantautors Jawad Amazic i Dani Caracola.
Gosto BCN és un grup liderat per Hakim (ex-Chaqlala) i Ángel (La Banda del Panda). Al concert s’hi cantarà en català, castellà i llengües amazic. Cançons d’anada i tornada al Magreb. Per altra banda, la capital catalana acollirà també el concert d’Eduard Canimas al Harlem Jazz Club. Canimas presentarà Un pam de net (Música Global, 2016), un treball on recupera la contundència rockera alhora que enlaira l’oient a zones de més calma.
El directe serà de caire acústic i passejarà per la discografia del garrotxí aturant-se amb calma a les últimes deu cançons publicades.
Gelida, en concret la Unió Casal Gelidenc, acollirà el concert de Quico Pi de la Serra. Amb Pi de la Serra no calen presentacions i oferirà un concert ple de contundència i sensibilitat. El rigor poètic i radicalitat d’arguments del cantautor barceloní s’acompanya d’una contundent orientació social i d’exquisides referències a l’amor. Mestre a l’hora de fer retrats personals i socials, amb el seu enfoc prenen un significat especial. Sense tabús ni dramatismes, cantarà amb la sornegueria que li és pròpia.
Per últim, Dani Flaco actuarà també diumenge 28 a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Hi presentarà Verbenas y fiestas menores (Granja Beat, 2017), el seu setè disc. El cantautor de Bellvitge és un personatge autèntic, transparent d’intencions i de cançons, que no afluixa, convençut de si mateix, en la seva dedicació a aquest noble ofici de crear cançons.