Joguines Zeppelin, un món de joc, el Millor Aparador Gastronòmic 2013

L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial ha lliurat els premis “Millor Aparador Gastronòmic 2013”, en el marc del Fòrum Gastronòmic en un acte celebrat al Palau de Congressos de Girona el diumenge 24 de febrer. El primer premi de la present edició ha estat per a Joguines Zeppelin, un món de joc; el segon guardó ha estat per a la botiga de moda íntima TCN, i el bar restaurant Museu del Vi, n’ha obtingut el tercer guardó. La qualitat de les propostes, més de seixanta candidatures, ha motivat l’ampliació dels reconeixements amb cinc accèssits que han estat per a les botigues gironines de l’eix comercial: Crack Central de la Llar, la botiga de roba Dress-Up, Muy Mucho, la Llibreria Empúries, i la pastisseria i rebosteria Sweet By Abraham Balaguer. El jurat qualificador, integrat per representants de les organitzacions que hi participen han valorat principalment la creativitat, l’originalitat de les propostes i la integració del producte de la terra amb el de l’establiment. Els aparadors temàtics es poden veure fins el 28 de febrer, al llarg de tot l’eix comercial de Girona. La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha tancat l’acte de lliurament dels premis 2013 posant de relleu la tasca de l’Agrupació en la dinamització del comerç i la qualitat de les candidatures. També han fet entrega dels guardons el president i la gerent de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer i Mònica Bartrina; el president de la cooperativa de Vinc i Olis Empordàlia, Josep Blanch; el gerent de la l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures MercaGirona, Marc Danés; i el director d’Incatis i alhora conductor de l’acte, Josep Maria Matamala.
El concurs dels aparadors gastronòmics és una idea original dels comerciants de Girona que arriba enguany a la seva cinquena edició. Es va crear amb l’objectiu de promoure el comerç, la ciutat, i el consum de productes saludables en el marc d’un esdeveniment gastronòmic de Girona. La iniciativa compta amb el suport de l’organització del Fòrum Gastronòmic, la cooperativa d’olis i vins Empordàlia, Mercagirona, i l’Ajuntament de la ciutat i, amb el pas del temps, ha anat prenent renom, tant per les quantitat de candidatures com per la qualitat de les propostes presentades pels comerços. Durant l’acte del lliurament de premis també s’ha fet entrega dels premis del sorteig de la campanya de Girona Centre Eix Comercial d’aquest mes de febrer dedicada a la gastronomia: una cistella de fruites i verdures de MercaGirona i un lot de vins d’Empordàlia.
Del 24 al 26 de febrer, els comerços associats a l’agrupació vinculats al sector de l’alimentació (carnisseries, forns, pastisseries, bars i restaurants, etc.) conviden als clients i visitants a tastets dolços i salats, una ruta dissenyada amb motiu del Fòrum, que es pot consultar al web de l’agrupació www.gironacentre.org.