Jonathan Safran Foer combina literatura, denúncia mediambiental i assaig autobiogràfic

L’autor nord-americà aborda el canvi climàtic com la crisi més greu de la humanitat i convida a la societat a fer petits sacrificis personals

Redacció.- El canvi climàtic és l’amenaça més gran per a la supervivència de la humanitat. I s’està gestionant de la pitjor de les maneres: amb paràlisi i apatia, com si aquest perill no afectés a ningú. El canvi climàtic, comptat i debatut, no té un relat atractiu o sexi capaç de captar la atenció necessària. És com una guerra llunyana, de la qual no s’acaben de creure les desgràcies.
Però Jonathan Safran Foer, un dels escriptors més importants de l’actualitat, amb un compromís ferm en la denúncia dels efectes devastadors del canvi climàtic, ressitua amb enginy i perspicàcia el debat, el vincula amb tot un seguit de fets històrics fascinants i aconsegueix revitalitzar-lo i posar-lo a l’abast de tothom.
Podem salvar el món abans de sopar és un llibre en què la literatura, la denúncia mediambiental i l’assaig autobiogràfic s’agafen de la mà per obrir-se pas entre la indiferència i oferir un camí necessari per afrontar d’una vegada per totes l’emergència climàtica, i vol convèncer que els petits sacrificis personals —els petits canvis—, en efecte, són poderosos.
Jonathan Safran Foer
(Washington, 1977) és autor de les novel·les Tot està il·luminatEating animals i Sóc aqui (Amsterdam, 2016). Ha sigut guardonat amb el Zoetrope: All-Story Fiction Prize, el New York Public Library’s Young Lions Fiction Award i ha estat inclòs a la llista dels millors novel·listes joves nord-americans de la revista Granta. La seva obra ha estat traduïda a trenta-sis idiomes.