Jordi Borràs recull en imatges úniques i carregades d’emoció els tres mesos més intesos de les nostres vides

L’any sense primavera és un document imprescindible que mostra la història contemporània de Catalunya

Redacció.- L’any sense primavera és un document imprescindible més de Jordi Borràs que mostra la història contemporània de Catalunya, després de Dies que duraran anys i La força de la gent.
Les fotografies de Jordi Borràs són un llegat únic del nostre present col·lectiu. Durant la pandèmia, ha estat dels pocs fotoperiodistes que ha recorregut tot Catalunya, i el fruit de la seva feina és aquest llibre. Estel Solé Casadellà és l’autora dels textos, commovedors i emocionants, dels nou capítols del llibre. L’Estel ha estat mare durant el confinament, i la seva experiència forma part del llibre, que arriba a llibreries el dilluns 7 de setembre. Una publicació d’Ara Llibres, amb la col·laboració de La Mira.
Després de Dies que duraran anys i La força de la gent, Jordi Borràs immortalitza amb imatges úniques i carregades d’emoció els tres mesos més intensos de les nostres vides.
El fotoperiodista Jordi Borràs és el gran documentalista gràfic del nostre país, testimoni en primera línia de les històries més impactants i vitals en temps de canvi i d’incertesa. Aquest llibre vol retre homenatge al nostre personal sanitari. Als nostres malalts. Als nostres infants. Als qui ja no hi són. Als qui vindran. Al personal de la neteja. A la pagesia. Als professionals que mai van deixar de treballar per cuidar-nos. A la vida. A la cultura. A tot allò que ens ha mantingut alçats en un dels moments més foscos de la nostra història recent. A tot allò que la pandèmia ens ha arrabassat, començant per la primavera. Al futur. A l’esperança.
Estel Solé, que va ser mare durant el confinament, posa paraules a les magnífiques imatges de Jordi Borràs i dona veu a una sèrie de personatges que reflecteixen qui hem estat tots nosaltres en aquests temps estranys. Són uns textos commovedors i emocionants que converteixen aquest llibre en un record imprescindible del nostre present col·lectiu.