Jordi Coca guanya el novè Premi Joaquim Amat-Piniella

Se L'endu per L'obra ?La noia del balL'

Un jurat format per Josep Maria Fonalleras, Antoni Pladevall, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus i Jordi Estrada va escollir aquesta obra entre les quatre finalistes
El premi, convocat per Òmnium Cultural del Bages i L’Ajuntament de Manresa, vol reconèixer la millor obra narrativa de temàtica social contemporània publicada entre la tardor de 2007 i la tardor de 2008. El lliurament es va celebrar ahir a L’Auditori Caixa de Manresa, en un acte en què es va representar el muntatge ?Escenes de Mauthausen?.

L’actuació va anar a càrrec dels actors manresans Ivan Padilla i Magda Puig, acompanyats per la violoncel·lista Ònia Tomàs. Tots plegats van dur a terme una lectura dramatitzada a partir D’una selecció de fragments de la novel·la ?K.L.Reich?, de Joaquim Amat-Piniella.

Tot seguit es va fer públic el veredicte del jurat format per Antoni Pladevall (guanyador de L’edició de 2007), Josep Maria Fonalleras, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus i Jordi Estrada, que va fallar a favor de l’obra ?La noia del balL’, de Jordi Coca.
A part de la novel·la guanyadora, van quedar finalistes ?Les revolucions perdudes’, de Josep Maria Quintana; ?Memòries I?, de Josep Benet; i ?Dietari de 1973?, de Josep Maria Castellet.