Jordi Cortés i Cia. Alta Realitat presenten “Fòssil” un espectacle de dansa integrada que aprofundeix en les esquerdes de la memòria corporal

“Fòssil” és una peça que inclou text i moviment per a sis intèrprets i que desenterra la memòria del nostre cos per a arribar al moviment primigeni

Després de l’èxit d’Ölélés, la Cia. Alta Realitat i Jordi Cortés presenten a l’Espai Dansat (espai de dansa del SAT! Teatre) l’espectacle de dansa integrada “Fòssil” el divendres 27 de març i el dissabte 28 de març a les 20:30h.
 
Estrenat al Centro Dramático Nacional dins del cicle Una Mirada Diferente el 2013, “Fòssil” involucra intèrprets amb experiència, homes i dones amb diversitat funcional, i artistes provinents de diferents àmbits de les arts performatives. Tots ells busquen i juguen amb les esquerdes de la nostra memòria més profunda: corporal, genética i fins i tot la memòria dels espais on hem estat. D’aquesta manera “Fòssil” crea un diàleg entre un espai plural i públic amb el nostre espai privat i íntim, en un seguit encadenat d’ecos i ressonàncies.
 
La companyia Alta Realitat, liderada per Ferran Audí i Raül Perales és pionera a Espanya en dansa integrada, que amb el moviment com a llenguatge, convida a ballarins professionals amb diversitat funcional a participar en la creació i posada en escena. 
 
Des del 2010 també l’Espai Dansat! és pioner al país en la seva aposta per a incloure en la programació regular la dansa comunitària i la dansa integrada. L’objectiu és oferir una nova aproximació al moviment i a l’escena –on es barregen ballarins professionals i no professionals i persones amb diversitat funcional-, eixamplar l’abast de la dansa contemporània i democratitzar la visió sobre el cos fugint dels estereotips tradicionals.