Jordi Juanet “Boni” s’acomiada dels escenaris al SAT! Teatre després de 42 anys de trajectòria

Les dues últimes funcions seran els dies 10 i 11 de febrer

Redacció.- Jordi Juanet, “Boni”, s’acomiada dels escenaris amb Los Barlou, en dues funcions de Set up els dies 10 i 11 de febrer al SAT! Teatre. Malabars, màgia, equilibris impossibles i molt d’humor serviran per celebrar una prolífica carrera artística de 42 anys que ha portat a Jordi Juanet Julià a exercir pràcticament tots els papers en el món del circ.

Nascut a Barcelona l’any 1962, es va iniciar al món del circ de la mà de Tortell Poltrona, convertint-se, amb 17 anys, en un dels membres més joves del Circ Cric. Juntament amb Ramon Muñoz, funden Boni & Caroli l’any 1982, companyia amb la que produiran cinc espectacles llargs i incomptables números curts que es podran veure en carrers, teatres, circs i cabarets d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica. Han format part de festivals i programes de televisió d’arreu del món i entre el 1994 i el 1998 van ser, després de la Fura dels Baus, la companyia catalana més exportada.

Després de la seva separació artística l’any 2000, Boni segueix la seva carrera com a solista i cofunda la Família Ramirez + Boni, amb Dedé Madrignac i Sílvia Compte. Més tard integra dues noves companyies, Elegants, amb Ignasi Gil, Adriano Marçal i Ramiro Vergaz, i Los Barlou, amb Dani Cercós i Miner Montell. En solitari crea tres espectacles, “In situ” (2004), “Backstage” (2009) i “A2bandes” (2010).

Paral·lelament, exerceix de productor i director artístic en diversos espectacles com “La Troupe, circ a tot ritme” (TNC, 2009) o el ‘Combinat de Circ nº30’ de l’Ateneu Popular 9 Barris. Entre el 2006 i el 2010 presideix l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), encapçalant projectes ambiciosos com el primer Pla Integral de Circ i la creació de la Central del Circ. Actualment és codirector artístic del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, el qual ha dirigit també en les edicions del 2010, conjuntament amb Àlex Navarro, del 2018, en solitari, i del 2020 fins l’actualitat amb Sílvia Compte.

L’any 2020 crea AlaPista! amb Sílvia Compte, empresa de producció i distribució especialitzada en circ, que el mantindrà vinculat amb el món de l’espectacle com a gestor i director artístic una vegada deixi els escenaris com a artista.

L’espectacle: SET UP

Fascinats per la pompa de les grans produccions, tres excèntrics personatges pretenen emular-les de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i un imaginari propi d’octogenàries. A més a més s’han confós d’horari i arriben mitja hora tard. En fi, tot això no els impedeix fer gala d’una gran incompetència i descoordinació al més alt nivell. Passin i vegin!

Malabars, màgia, monocicles i equilibris impossibles, molt d’humor i una acció trepidant són els ingredients d’aquest hilarant espectacle que porta a escena tres clàssics del circ.

Fitxa artística

dea original i interpretació: Los Barlou – Dani Cercós “Patillas”, Jordi Juanet “Boni” i Minervino Montell “Miner” / Còmplices artístics: Piero Steiner i Emmanuel Sembély / Escenografia: Santi Cabús / Direcció musical: Miner Montell / Vestuari: Valeria Civil / Fotografia: Sergi Margalef / Vídeo: Julián Waisbord

Companyia: Los Barlou

Los Barlou és una companyia formada per tres habituals de l’escena catalana de circ. Boni, Dani “Patillas” (Malabarlos, Los Galindos, Los Gingers, Cia LP) i “Miner” (Los Galindos, Tilt!, Els Comediants, Chapertons), s’uneixen per crear un espectacle carregat de l’humor que els és propi i pel que compten amb la complicitat artística de Piero Steiner i Manu Sembély.

Etiquetes:
,