Jordi Martoranno i Jordi Urbón, guanyadors del programa Exposicions Viatgeres

Els projectes responen a dues fores artístiques diferents D'entendre allò quotidià

Ja hi ha guanyadors per a la convocatòria 2012-2013 del programa Exposicions Viatgeres. El jurat, que es va reunir el dimarts 24 d’abril, ha declarat guanyadors Jordi Martoranno, amb el projecte Formes en correspondència, i Jordi Urbón, amb Carmen, delírium o L’heroi.
En total es van presentar quinze projectes D’artistes provinents del conjunt de les comarques gironines. La majora D’ells s’han centrat en la tècnica de la pintura (a L’oli, acrílic, mixta o collage), encara que L’escultura també hi ha estat representada.
A L’hora D’elegir les propostes guanyadores el jurat ha escollit dos projectes dispars pel que fa a L’estil i a la forma D’expressió, per tal que Exposicions Viatgeres pugui itinerar dues exposicions del tot complementàries. A més, també ha valorat especialment la qualitat, la construcció D’un fil discursiu clar i la capacitat del projecte D’adaptar-se, en cada cas, a les necessitats de les sales.
Exposicions Viatgeres
La convocatòria D’aquestes bases s’emmarca dins la nova etapa que inicia Exposicions Viatgeres amb L’objectiu D’apropar L’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de L’art a les comarques gironines.
Exposicions Viatgeres és un programa D’exposicions itinerants impulsat per la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat.
Els projectes guanyadors
Jordi Martoranno, amb Formes en correspondència ha dut va terme un projecte pictòric que és alhora un viatge a través de les formes de L’univers i de la unitat de L’humà. També analitza, des de la quotidianitat, les actituds i les maneres de sentir, percebre i viure que té L’individu. L’exposició es compon de dibuixos i pintures (oli sobre tela) de diferents formats, i se centra en L’evolució del llenguatge plàstic que L’artista ha anat desenvolupant a base de traços reals que ens transporten a un univers abstracte.
Jordi Urbón, amb Carmen, delírium o L’heroi proposa un nou procediment de treball amb el qual L’artista ha estat treballant durant els darrers anys i que ell mateix anomena pintura digital. Urbón es dedica a fer el seu propi retrat personal de la vida quotidiana a través de diferents personatges singulars; L’artista utilitza el seu carisma per donar força narrativa a cada història que vol explicar i cobrir-la D’hiperrealitat.
El jurat ha escollit aquest projecte com un dels dos guanyadors per la seva originalitat ?especialment quant al seu procediment de trebalL’; per la seva capacitat D’atrevir-se a transcendir el concepte tradicional de pintura, i per haver sabut mantenir la naturalesa pròpia D’aquest art i haver aconseguit treballar amb un llenguatge visual autònom.