Jordi Mitjà presenta a La Mercè els resultats de la residència artística convocada pel Bòlit vinculada a la ceràmica contemporània

L’artista, acompanyat de Providència Casals, directora tècnica del projecte, presentarà “Llot del toll, fang de llera i foc d’aquell foll”

Redacció.- El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i el Centre Cultural la Mercè han convocat una residència artística vinculada a la ceràmica contemporània. El guanyador de la residència, l’artista Jordi Mitjà, presenta amb “L’escultor a tocar de l’ofici. Recerques amb fang i d’altres perversions”, al taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art (EMA), els resultats de la residència. Aquesta presentació conferència del projecte “Llot del toll, fang de llera i foc d’aquell foll” es farà aquest dijous, 27 de setembre, a les 19 h. La inscripció és gratuïta, si bé les places són limitades. Cal enviar un correu electrònic a info@bolit.cat.
Amb aquesta activitat l’artista empordanès compartirà la seva llarga relació amb un món de la ceràmica que l’atrau tant des del punt de vista del processos com dels materials tradicionalment relacionats amb aquesta antiga pràctica que es troba en trànsit entre l’art i l’ofici. Tal com apunta el propi artista: “No és el primer projecte que faig amb fang, i aquest mirar enrere, pot suposar un aprofundiment lògic en aquest aprenentatge lent de la terra cuita. (…) El títol, de caràcter barroc, dona alguna pista de com iniciar ‘salvatge i erràticament’ un retorn a aquesta idea dels primers ceramistes, l’obtenció de la matèria, processos arcaics, extracció, trencaments… per transitar cap a tecnologies com les extrussionadores que m’obren un ventall inèdit de possibilitats”.
Jordi Mitjà (Figueres, 1970) ha realitzat residències Ciutat de Mèxic i São Paulo. El seu treball, formalment heterogeni, ple de contingut i crítica social, a la vegada sensible i poètic, troba les seves fonts en imatges de la vida quotidiana que l’artista registra contínuament. Col·lecciona experiències, imatges, inventa situacions, indaga en arxius i proposa accions per examinar les reaccions humanes més simples enfront de situacions imprevistes. Extreu i inventa a partir de la realitat. Bé a través d’un tractament fílmic o bé creant publicacions o objectes, les seves propostes susciten qüestions sobre l’individu, els comportaments socials i l’art.
Se li ha dedicat una exposició a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, i ha participat en les exposicions inaugurals del Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona i del Canòdrom de Barcelona, i la seva obra es troba en col·leccions públiques com el Museu de l’Empordà, la mediateca de la Fundació “la Caixa”, o el Centre Gallec d’Art Contemporani, entre d’altres.