Jordi Savall i Montserrat Figueras reben la distinció de la UNESCO com a Artistes per la Pau

Jordi Savall també ha estat nomenat ambaixador de L'Any Europeu pel Diàleg Intercultural

El músic, intèrpret de viola da gamba i director, Jordi Savall, i la soprano Montserrat Figueras, seran nomenats Artistes per la Pau de la UNESCO avui a la seu D’aquesta organització a París.
Els guardons es lliuraran en el marc de L’acte solemne que presidirà el director general de la UNESCO, Koitxiro Matsuura. A L’acte també hi assistirà L’ambaixadora i delegada permanent D’Espanya davant la UNESCO, María Jesús San Segundo.
Amb aquesta distinció i el nomenament com a Artistes per la Pau, la UNESCO vol distingir ?la tasca musical en pro del Diàleg Intercultural i la seva contribució en la promoció dels ideals de la UNESCO? exercida per ambdós artistes. Destaca el nomenament, també enguany, de Jordi Savall com a ambaixador de L’Any Europeu per al Diàleg Intercultural. Un cop rebut aquest reconeixement, Savall i Figueras oferiran un concert als assistents.
La UNESCO atorga aquesta distinció a personalitats que, amb la seva influència, carisma i notorietat, contribueixen a donar ressonància especial als missatges i programes de la mateixa UNESCO. Per tal de sensibilitzar el públic sobre els seus projectes i activitats, la UNESCO col·labora amb artistes com el cantant brasiler Gilberto Gil, el pintor de Moçambic Malangatana o L’escriptor nord-americà Navarre Scott Momaday.