Jordi Sierra i Fabra presenta “Jo, Laia”, una obra que posa en relleu els problemes de salut mental a l’adolescència

El 10 de setembre es commemora el dia internacional per la prevenció del suïcidi

Redacció.- Fanbooks presenta Jo, Laia, el nou llibre de Jordi Sierra i Fabra, adreçat a un públic juvenil a partir dels dotze anys. Aquesta novel·la ens ofereix una visió realista de l’adolescència, amb tots els seus complexos i dificultats, de la mà d’un escriptor referent en la literatura infantil i juvenil del nostre país.

Jordi Sierra i Fabra ens presenta la història de la Laia, una noia de quinze anys que pateix assetjament escolar i complexos d’inferioritat a causa del seu aspecte físic. Jo, Laia posa en relleu els problemes de salut mental cada vegada més freqüents entre adolescents. Segons l’OMS, una de cada set persones entre deu i dinou anys té algun problema de salut mental. A més a més, la pandèmia ha agreujat aquesta situació, i ha fet augmentar les trastorns mentals en menors fins al 47%.

Una novel·la que ens farà obrir els ulls i reflexionar sobre la importància de l’autoestima i la confiança en un mateix i que tracta temes molt actuals com l’assetjament escolar, la bulímia, l’anorèxia, les malalties mentals, les amistats tòxiques i la mort. Sens dubte, es tracta d’una lectura imprescindible per als joves que s’enfronten als reptes de la vida.

Sinopsi

La Laia és una noia de quinze anys amb molts complexos: es veu grassa i lletja, no té amigues i odia el món. A l’escola és víctima d’assetjament a causa del seu aspecte. La Laia té un diari, un diari secret on escriu tot el que pensa i tot el que li passa. Quan coneix una noia que és com a ella li agradaria ser, la seva vida experimenta alguns canvis.

Ara la Laia està internada en un centre psiquiàtric i ha d’assistir periòdicament a les sessions de la doctora Pons. Què li ha passat?