Jorge Drexler escull Temporada Alta per estrenar el seu nou treball discogràfic

Els Amics de les Arts, la maliana Oumou Sangaré, Buika, The Gramophone Allstars Big Band i Diego El Cigala completen l’avançament de programació musical

Redacció.-  Temporada Alta, que tindrà lloc de l’11 d’octubre al 10 de desembre, presenta avui una part dels espectacles programats en la propera edició que es posaran a la venda demà a partir de les 10.00h al web del Festival. Enguany les entrades apliquen la baixada de l’IVA cultural i es poden adquirir amb els descomptes habituals que ofereix Temporada Alta. La programació completa d’aquesta 26a edició es presentarà el dia 1 de setembre.
De l’avançament de programació en destaca la presentació en primícia a l’Estat espanyol del nou treball discogràfic del cantant uruguaià Jorge Drexler.  El disc és el 13è de la seva extensa carrera musical i arriba després de l`èxit de Bailar en la cueva, producció amb la que ha guanyat dos Grammys Llatins, entre d’altres reconeixements. Drexler, que el 2005 va guanyar un Òscar a la Millor Cançó, presenta un disc d’11 cançons enregistrades entre Mèxic i Madrid que sorprèn pel seu ritme, experimentació i grans melodies. El cantant ha escollit Temporada Alta per començar la gira que té prevista per Espanya.
A nivell musical, l’avançament de la programació el completen Els Amics de les Arts, que presentaran el seu últim treball Un estrany poder; la maliana Oumou Sangaré, una de les veus femenines més grans i commovedores de la música africana actual que cantarà Mogoya, un disc arrelat a la tradició però obert a noves influències; la presentació de Para mí, l’últim disc de Concha Buika, artista de Palma de Mallora amb arrels a Guinea Equatorial que reivindica l’absència de fronteres a través del jazz, el jazz llatí, l’afrobeat, el funk, el soul, el  reggae, el pop i el flamenc; The Gramophone Allstars Big Band que estrenaran al Festival Maraca Soul, el seu nou disc i nou espectacle i, per últim,  Diego El Cigala que visitarà Temporada Alta per oferir un recital molt íntim acompanyat del pianista Jaime Calabuch.
A més, s’avancen també alguns muntatges teatrals que es podran veure a la tardor com l’espectacle de circ Saloon, un western ple d’acrobàcies i música en directe de la companyia canadenca Cirque Éloize que l’any va presentar al Festival l’espectacle Cirkopolis; ART, de Yasmina Reza i amb direcció de Miquel Gorriz que va estrenar-se en l’anterior edició del Festival i que torna enguany després d’haver fet temporada a Barcelona amb un gran èxit de públic i crítica; ¡Quien Tuvo Retuvo!, un espectacle còmic de Faemino y Cansado; E.V.A una peça escrita per Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat per celebrar 25 anys sobre els escenaris de la companyia T de Teatre; l’actor i director balear Pep Tosar que torna a Temporada Alta per presentar Federico García, un recull bibliogràfic de la vida i obra del poeta granadí García Lorca a través de la música, la dansa, el text i l’audiovisual i El Petit Príncep d’Àngel Llàcer i Manu Guix que repetirà al Festival després de la seva estrena el 2014 i havent estat vist per gairebé 200.000 espectadors.
Temporada Alta avança mitja hora les funcions 
El Festival, i els equipaments teatrals de Girona i Salt, avancen l’horari de les funcions entre setmana després de valorar les respostes d’una enquesta feta a 1.861 espectadors en la passada edició de Temporada Alta. Les funcions començaran, doncs, a les 20.30 hores llevat d’uns casos concrets que s’anunciaran en cada cas.
Manel Esclusa és l’artista que firma el nou cartell de Temporada Alta
L’artista vigatà Manel Esclusa està considerat un dels fotògrafs catalans més destacats de les últims dècades i ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell de Temporada Alta 2017. Reconegut a escala mundial gràcies a exposicions com Aquariana, Gits, Ahucs o Naus, els seus treballs es poden trobar, entre d’altres,  a La Bibliotèque National i el Museu Réattu de França o al Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Sobre el procés de creació del cartell, l’artista n’indica: La imatge només són punts de llum i el rastre de la llum. Vaig pensar que per vincular-lo al món del teatre hi havia d’haver dos elements importants dins l’escenografia, que són la il·luminació tal com havia sigut inicialment, amb espelmes i arran de terra, i posteriorment la il·luminació d’alçada, amb llum elèctrica. Tots dos il·luminen un escenari on encara no hi ha cap protagonista de l’espectacle.