Jornada de reflexió Premis Butaca al voltant del teatre actual i el seu públic

Hi participaran Declan Donellan, Florian Borchmeyer, Carme Portaceli, Xavier Albertí i Lluís Pasqual

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya convoquen, per celebrar els seus 20 anys i amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica, el Goethe Institut i el British Council, el proper 8 de novembre a l’Arts Santa Mònica d’11.30 a 14.00 hores, una jornada de reflexió al voltant del teatre actual i el seu públic.

L’acte busca donar resposta a alguna de les preguntes següents: Fins a quin punt el teatre pot ser rellevant en una època de crisi econòmica però especialment en un moment de greu crisi ideològica? És el teatre una eina per incidir socialment’ Fins on pot arribar el seu compromís’ I més enllà de ser rellevant o no socialment, existeix un compromís específic amb l’espectador? Quins espectadors volem? Quin rol juga el públic en les ments de creadors i directors a l’hora de crear o programar?

La jornada, moderada pel periodista i director de la revista Time Out Andreu Gomila, comptarà amb convidats professionals de renom del sector, nacional i internacional, que reflexionaran al voltant de les qüestions plantejades:

Declan Donellan, dramaturg, director i cofundador de la companyia Cheek by Jowl.

Florian Borchmeyer, dramaturg de la Shaubühne de Berlín.

Carme Portaceli, dramaturga i directora de teatre.

Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya.

Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure

Els Premis Butaca, els únics premis de teatre a Catalunya escollits pel públic en la seva totalitat i amb una clara vocació de donar veu a l’espectador, van obrir les seves votacions el dia 13 d’octubre per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i els artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 19 de novembre. Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà el Teatre Principal (Les Rambles, 27. Barcelona), on el dilluns 24 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.