José Sacristán i Daniel Burman: Premis d'honor de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

L’actor i el cineasta argentí recolliran el premi durant la cerimònia d'inauguració del certamen el divendres 4 d'abril

Les entrades per assistir a la inauguració es poden recollir de manera gratuïta i fins a exhaurir existències, a partir d’ahir, i fins el dimecres 2 d’abril, al Centre Llatinoamericà de Lleida. La inauguració tindrà lloc el divendres 4 d’abril a les 21:00h a La LLotja.

José Sacristán (Chinchón)

És un actor que encaixa cada interpretació donant l’única credibilitat sincera que és capaç de donar pas a una complicitat absoluta i estima entre públic i actor. Ara, per a molts, José Sacristán és Emilio, el cap de les dependentes de les galeries Velvet i oncle d’Ana, sèrie que emet amb èxit Antena 3, però la seva carrera de més de 40 anys el converteix en un dels actors espanyols veterans més prolífics i que ha pogut demostrar el seu gran talent en teatre, cinema i televisió. Als seus 76 anys viu una de les etapes més fèrtils de la seva carrera, que va començar el 1960 al Teatre Infanta Isabel de Madrid, on va arribar perseguint la seva vocació després d’abandonar el seu treball de mecànic.

La seva qualitat professional ja ha estat reconeguda en diverses ocasions com el 2010, quan va ser nomenat Arcipreste del Año en el Festival Medieval de Hita o el 2011, quan L’Associació de Cronistes Cinematogràfics de l’Argentina li va lliurar el premi Cóndor de Plata a la trajectòria , el màxim guardó de cinema a Argentina.

Daniel Burman

Director, productor i guionista cinematogràfic. És membre fundador de l’Acadèmia de Cinema i Arts Audiovisuals de l’Argentina. Considerat un dels cineastes argentins en activitat més importants i amb gran èxit tant al seu país com a l’exterior, les seves últimes pel·lícules han estat un veritable èxit de taquilla, superant els 400.000 espectadors. Ha dirigit 10 llargmetratges i com a productor, compta amb més de quinze pel·lícules en el seu haver.

Ha estatguardonat amb el Oso de Plata al Festival de Berlín; Grand Prix de Public a Biarritz; Premi Fipresci a Valladolid; Premi Coral a l’Havana; Premi del Públic, Pel·lícula Iberoamericana i SIGNIS, a Mar del Plata. En reconeixement a la seva visió humanitària, va ser guardonat amb el premi Robert Bresson al Festival de Venècia, un honor que comparteix juntament amb Wim Wenders, Alexander Sokurov i Manoel Oliveira. A aquests premis cal sumar, entre altres, els dos premis a la millor pel·lícula aconseguits en la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.