Josep Maria Espinàs rep el premi d'honor de la VIII Nit de la Comunicació

El cantant Loquillo i el presentador del programa El Club de TV3, Albert Om, van ser els principals guardonats ahir amb els Àngels de Bronze. La Contra de La Vanguardia i la Societat Catalana de la Comunicació van ser els altres premiats.

La vuitena edició de Nit de la Comunicació va distingir ahir l’extensa i meritòria trajectòria de l’escriptor Josep Maria Espinàs en atorgar-li el premi d’honor. Un guardó per reconèixer un articulista constant i un escriptor apassionat dels viatges a pe
Espinàs amb 82 llibres als seus 81 anys, ha engrandit la literatura catalana durant el segle XX i en aquest inici del XXI. La gala també va premiar artistes com ara Loquillo i Marta Ribera, periodistes com ara Albert Om, i el seleccionador català de futbol, Pere Gratacòs. La gala va tenir prop de cinc-cents convidats al Mas Marroch, entre ells el conseller Joaquim Nadal; el subdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco; la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert.
«A dreta llei, avui n’hauríem de donar uns quants, de premis d’honor. Perquè no hi ha només un Espinàs, sinó molts Espinassos», va dir Emili Gispert, director del Grup El Punt, per resumir l’extensa i prolífica trajectòria del guardonat. I és que el premi d’honor 2008 ha anat a parar a mans d’un home que pot semblar irrepetible, perquè «fa més de 54 anys que ha fet servir tots els gèneres de la comunicació», va precisar Gispert. Així ha escrit els 82 llibres i, durant més de 30 anys, les columnes que ha anat publicant cada dia. Perquè, tal com va explicar el guardonat en una ocasió, fer un article cada quinze dies «era molt difícil», en tot cas n’havia de fer un cada dia.
El periodista i escriptor Martí Gironell va conduir un any més la gala, i va tancar la festa l’actuació de Marta Ribera. A l’acte hi van assistir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó; el president de la Diputació de Girona i alcalde de Vilablareix, Enric Vilert; l’alcaldessa en funcions de Girona, Cristina Alsina, i els membres del consell d’administració del Grup El Punt, entre d’altres. Els cinc-cents convidats van degustar un sopar servit pels germans Joan, Josep i Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca. L’acte va ser organitzat per l’Escola Universitària de Ciències de la Comunicació (EUCC) de la Universitat de Girona (UdG) i per El Punt.
La Diputació de Girona va atorgar, per quarta vegada i coincidint amb la Nit de la Comunicació, el seu premi Terres de Girona, que distingeix persones i entitats que treballen per la pau i la solidaritat. El Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES), amb seu a Figueres, ha estat el premiat. D’altra banda, el director de l’edició de Girona d’El Punt, Xevi Xirgo, es va saltar el guió establert per guardonar com a Gironí de l’Any Martí Gironell, que també presentava l’acte.
El cantant Loquillo i el presentador del programa El Club de TV3, Albert Om, van ser els principals guardonats ahir amb els Àngels de Bronze. La Contra de La Vanguardia i la Societat Catalana de la Comunicació van ser els altres premiats. Els premis els dóna cada any l’Escola Universitària de Ciències de la Comunicació (EUCC).
Els alumnes de l’EUCC són els que cada any proposen els noms dels candidats a ser proclamats Àngels de Bronze, per reconèixer els professionals de la comunicació. Després és el professorat el que decideix els resultats. Tots els premiats van ser ahir al Mas Marroch de Vilablareix per recollir el guardó.

Etiquetes: