Josep Maria Miró i Coromina guanyador de la VII edició del Premi Quim Masó

L’obra NeriumParks’estrenarà a Temporada Alta 2013 i es veurà al Grec – Festival de Barcelona 2014

El jurat de la VII edició del premi Quim Masó a nous projectes de producció teatral ha fet públic el seu veredicte en un acte públic celebrat a La Sala La Planeta de Girona. L’obra guanyadora d’aquesta edició és NeriumPark, de Josep Maria Miró i Coromina.
El projecte, que Miró signa conjuntament amb l’Associació Verins Escènics, és un thriller-social que “conjuga elements de misteri amb un cert aire de suspens i un contingut de fons amb aspectes derivats i molt relacionats amb l’actualitat socio-econòmica”. El text de Miró relata, en dotze escenes (cada una d’elles corresponent a un mes de l’any i en sentit cronològic), la història d’una parella, la Marta i en Gerard, des de que s’instal·len al seu nou pis, a la urbanització NeriumPark, fins a la desintegració de la parella i d’un model de vida que sempre els havia semblat idíl·lica.
Es tracta d’un duel entre dos joves intèrprets, un muntatge que requereix precisió interpretativa per tal d’aconseguir la corresponent dosificació d’intriga i, sobretot, de veritat escènica i emocional.
L’equip artístic estarà integrat per Enric Planas, David Bofarull i Albert Pasqual amb els quals Miró ha treballat en els seus últims espectacles (El principi d’Arquimedes, Com si entrés en una pàtria iGang Bang)
Un total de 37 noves produccions teatrals optaven al premi d’enguany que disposa de més dotació econòmica i possibilitat d’exhibició que els anys anteriors. Així doncs el guardó finança el projecte de Josep Maria Miró amb prop de 50.000 euros(aproximadament 20.000 euros més que l’any passat). L’espectacle es podrà veure en el marc del Festival Temporada Alta 2013 i el Grec 2014 – Festival de Barcelona.
Els altres dos espectacles que havien arribat a la final són: Només un anunci d’Albert Ramos i la Companyia Guanyadora i SpaceOddityde Daniela Feixas i la companyia La Banda.
El jurat que ha avaluat els projectes presentats estava format per Sergi Belbel (director i autor teatral), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.
El Premi Quim Masó s’atorga amb periodicitat anual i és l’únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats.
Aquest premi va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscènium-Sala Planeta amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la Llibreria 22, el Grup Proscènium, la companyia El Talleret de Salt i, posteriorment, de Bitò Produccions, juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer. El premi està patrocinat per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l’Assessoria Ribas-Alvarez i Bitò Produccions, amb el suport de l’obra social de “la Caixa”, el Festival Temporada Alta i el Grec – Festival de Barcelona.
(Fotografia de Jaume Lis)