Joves virtuosos de tot el món han arribat a Barcelona per participar al Concurs Maria Canals

Els participants provenen de 30 països tan diferents com Japó, Rússia, EUA, França, Kazakhstan, Bulgària, etc.

67 joves de tot el món han arribat avui a Barcelona per participar a la 54ª Edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Per tant, dels 102 participants que havien estat acceptats un 70%, aproximadament, ha confirmat la seva participació.
Els nois i noies s’han aplegat al Palau de la Música per tal de participar en el sorteig que distribueix L’ordre de les actuacions de la primera prova del Concurs que es celebrarà enguany del 8 al 20 de maig al Palau de la Música Catalana. Aquest any el Jurat compta amb la presidència de Carlos Cebro, director artístic del concurs, i està integrat per 10 membres procedents de 9 països on destaquen com a novetats Sulamita Aronowsky, Mikhail Alexandrov i Yuki Marsuzawa.
El Concurs Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, és fundat L’any 1954 gràcies a L’impuls de Maria Canals i el seu marit, Rossend Llates, i a la coL’laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es converteix en el primer concurs espanyol en ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui obté la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant. El Maria Canals des del 1954 ha organitzat més de 110 branques en les que hi han participat més de 7.000 joves intèrprets de 100 països dels 5 continents.
Actualment és un dels concursos internacionals amb més tradició i treballa per consolidar-se com un dels concursos més prestigiosos del món.
La Consejería de Agricultura y Pesca ha puesto en marcha numerosas actividades y campañas de concienciación y sensibilización social en medios de comunicación, así como talleres de trabajo educativos para acercar el problema a los escolares andaluces. El objetivo de estas acciones es informar a la población no sólo acerca de las tallas mínimas exigibles para el consumo, sino también sobre la importancia que tiene respetarlas para lograr la sostenibilidad y preservación de los recursos pesqueros existentes.

Etiquetes: