Joyce Didonato cantarà el rol de Romeo a "I Capuleti e i Montecchi" al Liceu

La mezzosoprano Joyce DiDonato, una de les dives més estimades pel públic del Liceu, interpretarà el rol de Romeo al repartiment de I Capuleti e i Montecchi, de Bellini, al Gran Teatre en substitució d’Elina Garanča, que s’ha vist obligada a cancel·lar per motius personals.

DiDonato cantarà a les funcions de I Capuleti e i Montecchi del 17, 20, 23, 25 i 28 de maig i de l’1 de juny. Per la seva banda Silvia Tro Santafé interpretarà el mateix rol els dies 22, 26, 29 i 31 de maig.

Tant Joyce DiDonato con Silvia Tro Santafe van protagonitzar juntes amb aclamat èxit Maria Stuarda, de Donizetti, la passada temporada 2014/15 al Liceu. Durant les dates d’exhibició de I Capuleti e i Montecchi la cantant nord-americana oferirà també al Teatre el recital programat per al 27 de maig.

Nascuda a Kansas (EUA), Joyce DiDonato ha estat distingida amb el Grammy a la solista vocal clàssica del 2012, Gramophone (artista de l’any) i Echo Klassik Award (cantant femenina de l’any), entre altres premis.

 El seu repertori inclou òperes de Rossini, Händel i Mozart. De les últimes temporades destaquen les seves interpretacions dels rols titulars de Der Rosenkavalier i La donna del lago (La Scala de Milà), Maria Stuarda (Houston) i Cendrillon (Covent Garden). Recentment ha cantat La clemenza di Tito (Chicago), La cenerentola (Metropolitan), Ma ria Stuarda (Metropolitan i Covent Garden), La donna del lago (Covent Garden i Santa Fe), I Capuleti e i Montecchi (San Francisco, Munic i Kansas) i una gira de recitals i concerts a Sud-Amèrica, Berlín, Viena, Milà, Tolosa de Llenguadoc, Mèxic, Aspen i Londres, entre d’altres.

Va debutar al Liceu la temporada 2005-06 amb Nabucco. Hi ha tornat amb La cenerentola (2007-08), un recital (2009-10), un concert (2012-13), Cendrillon (2013- 14) i Maria Stuarda (2014-15).

Etiquetes:
, ,