JU (r’n’b, Gurb), SALVATGE COR (pop-punk, Palma) i SENYOR OCA (hip-hop, Barcelona) finalistes de la 17a edició del concurs Sona9

La final se celebrarà el dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, amb l’actuació de LAKASTE

Redacció.- La cantant osonenca Ju (r’n’b), el grup mallorquí Salvatge Cor (pop-punk) i els barcelonins Senyor Oca (hip-hop) són els tres grups classificats per a la final de la dissetena edició del concurs de maquetes Sona9. El darrer concert del certamen se celebrarà el dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona, a partir de les 20 hores.
Un total de 120 noves propostes musicals en català s’han presentat a aquesta edició del concurs procedents d’arreu dels Països Catalans, que ha comptat com a novetat amb el suport del Govern Balear (Illenc) i de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura). Una tria de 18 seleccionats van haver de superar les proves eliminatòries fins arribar als 3 finalistes de la darrera fase, d’entre els quals s’elegirà el premi Sona9, el premi Joventut, el premi Èxit i el premi per Votació Popular que s’atorgarà al grup finalista que hagi obtingut més vots del públic assistent.
Els guanyadors del Sona9 2017 es faran públics al final de la gala després de la deliberació del jurat, que es reunirà a la mateixa sala. La final tindrà com a fi de festa l’actuació dels guanyadors del Premi Sona9 de la passada edició, el grup de pop-rock empordanès Lakaste, que presentaran les cançons del seu primer disc Desastres naturals (DiscMedi, 2017).
El jurat del Sona 9 està format per representants d’iCat, Televisió de Catalunya, la revista musical Enderrock, el programa Sona 9 d’Icat, la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el productor del Sona9 i músic Jordi Bastida i el responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i les Cases de Música Popular.