Juan Carlos Martel dirigeix un text de L’escriptor romanès Matéï Visniec

Amb el rerefons D'una guerra, Berta Errando i Laia Martí interpreten dues dones amb un passat convuls i un dol inacabat

La FEI ? Factoria Escènica Internacional presenta L’obra Camp de batalla, que es podrà veure a la Nau Ivanow a partir de demà i fins al 14 de juny. El text La dona com a camp de batalla de Matéï Visniec (traduït per Marta Prunés-Bosch), és el punt de partida del director barceloní per portar a escena el drama de dues dones immerses en un dol inacabat. Amb el rerefons de la guerra dels Balcans, el text de Visniec i L’adaptació de Martel aprofundeixen en les formes de superar el terror i la barbàrie.
Dora i Kate es troben en una residència al costat del llac Constança. Dora ha estat violada, una víctima feroç de la guerra. Kate és una psicòloga americana, que s’havia dedicat a excavar fosses en nom de la justícia i el futur i ara ha hagut de canviar de destí, saturada D’intentar ser qui no vol ser. Dues dones independents i un mateix camp de batalla. Dues persones emocionalment desestabilitzades per la impossibilitat de controlar el seu propi destí sense obviar les conseqüències del passat i del present immediat. Entre elles es crearà una relació que guarirà les seves ànimes sense que elles mateixes se n?adonin.

Juan Carlos Martel, format a L’Institut del Teatre, la Scuola Europea per L’Arte delL’Attore de Pisa, el Rose Bruford College de Londres L’Obrador Internacional de la Sala Beckett, també ha desenvolupat la seva carrera professional com a ajudant de direcció al costat de Lluís Pasqual (La Casa de Bernarda Alba, Hamlet, La Tempesta), Carme Portaceli (Cants D’amor, furor i llàgrimes, Ante la jubilación, Aguantando la vela, La finestra tancada) i Toni Casares (La Plaça del Diamant, Valentina), entre D’altres. Com a director D’escena ha dirigit El lleig, de Màrius von Mayenburg; Només sexe, de Daniela Feixas; God is a Dj, de Falk Richter; L’olor sota la pell, de Marta Buchaca; Push up 1-3, de Roland Schmmelpfennig; i Atemptats contra la seva vida, de Martin Crimp.