Judit Neddermann estrenarà el seu cinquè treball al festival Strenes

El nou disc serà un àlbum d'agraïment a les influències que han marcat la seva carrera musical

Redacció.- El Festival Strenes continua sumant les estrenes dels nous discos dels principals referents de la música catalana actual. És per això que Judit Neddermann hi estrenarà el seu cinquè treball el dia 1 d’abril a l’Auditori de Girona. El nou disc de Neddermann serà un àlbum d’agraïment a les influències que han marcat la seva carrera musical que són la música brasilera i el folklore ibèric. Un disc de cançons alegres i naturals com ella mateixa.

Judit Neddermann ha col·laborat amb molts artistes i projectes, destacant el duet “Este segundo” amb Alejandro Sanz, una cançó inclosa en el seu treball El disco. Durant un deseni, va portar la veu cantant a la banda de mestissatge caribeny The Gramophone Allstars. Ha reinterpretat el “Winterreise” de Schubert juntament amb el grup de clàssica contemporània Quartet Brossa. També es va endinsar en la riquíssima tradició folklòrica de la mà de la banda de percussió Coetus. Va formar un poderós equip amb la inclassificable pianista Clara Peya i ha col·laborat amb músics tan populars com Jorge Drexler, Joan Manuel Serrat, Noa, Miguel Poveda, Macaco, Amaia, Rozalén o Zalon Thomson, entre molts altres.

L’Strenes 2023 tindrà lloc del 31 de març al 6 de maig a Girona i al llarg de tot maig a Barcelona, i tornarà a comptar amb la presentació en directe dels llançaments discogràfics i els espectacles més esperats de l’any.

Aquest avançament s’uneix als de les estrenes dels nous discos de Triquell (15 d’abril) al Teatre de Girona i Els Amics de les Arts a les escales de la Catedral en un doble concert el 6 de maig. I el 31 FAM presentaran el seu tercer disc el dia 14 d’abril a la Sala Mirona. Per altre, el duet de Mataró, The Tyets, estrenaran les cançons del seu segon disc el 21 d’abril, també a La Mirona. S’acompanyaran de Lal’ba, una de les bandes revelació de la temporada gràcies a la seva mescla de música urban i pop. El trio d’Olesa de Montserrat hi presentaran el seu primer disc.