Foto del Festival Límbic

Julieta, Maria Hein, Claraguilar, 31 FAM i Martí Güell seran al Festival Límbic 2024

El festival gratuït d’Òmnium Cultural se celebrarà el 3 i 4 de maig a Santa Coloma de Gramenet

Redacció.- Els carrers de Santa Coloma de Gramenet i el Parc de Can Zam seran els escenaris, el 3 i 4 de maig, del Festival Límbic 2024. Òmnium Cultural programa la tercera edició d’aquesta gran cita de la creació en català amb una trentena de propostes artístiques, espectacles de carrer, pòdcasts en directe, propostes participatives, humor i concerts musicals, de forma totalment gratuïta. Julieta, Maria Hein, Claraguilar, 31 FAM, Martí Güell, Oriol Sauleda, Mariona Esplugues, Joel Díaz i Charlie Pee són alguns dels noms que passaran pels escenaris del Límbic, un festival itinerant que té com a objectiu democratitzar i descentralitzar la cultura i fer-la accessible a tothom, esborrant les barreres econòmiques, territorials, disciplinàries i lingüístiques.

Durant dos dies, el públic del Festival Límbic 2024 podrà gaudir de concerts i espectacles d’arts escèniques, dansa, circ, performance, humor i poesia. Amb una programació inclusiva, diversa i accessible, el Límbic vol ser, també, una eina de transformació social.

Una programació que reivindica la vitalitat de la creació en català i el risc

El Límbic arrenca divendres amb la inauguració (18 h), a càrrec de l’humorista Joel Díaz, que parlarà amb diversos creadors colomencs. Un cop acabi, Santiago Colorado presenta Coxo Abayarde (19.15 h), una investigació sobre el reggaeton i els processos de migració explicada a cop de maluc. La jornada continua amb dansa i Martí Güell que, amb L’Últim ballarí, s’emmiralla en les maratons de ball del segle passat per parlar de precarietat i capitalisme. Simultàniament, Godai Garcia oferirà un monòleg (19.15 h) que gira al voltant de la Catalunya rural.  Cos(i)ficades (20.45 h), de Cia. Las chicas del barro, és un espai per a reflexionar sobre els cossos que habitem, que va triomfar al Temporada Alta. Just després, vindrà l’humor d’Indicatiu (19.45 h), qui assegura ser la primera persona que té 24 anys de tot el país. Tot seguit, una pausa musical amb BRU (20.30 h), bedroom pop d’arrel lleidatana, i Ayryn (21.10 h), artista urbana colomenca que comparteix segell amb Julieta. Després, el públic podrà gaudir del monòleg Mamasita (22 h), de Charlie Pee. I per acabar el dia amb plaer musical i visual, el concert Figura (23.30 h) de Claraguilar

El dissabte 4 de maig, començarà fort amb la transformista Jèssica Pulla (17 h) i la seva reivindicació d’una Catalunya amb lluentons. En acabar, el pòdcast musical La Guàrdia (17.30 h) grava en directe un episodi que viatja per la música en català del Principat, el País Valencià i les Illes de la mà d’Anna Andreu, La Maria i Júlia Colom. Després, amb Cavallet de mar (18 h), un monòleg teatral en el qual en Martí ens fa testimonis, amb molt d’humor, del seu procés de transició i de les alegries i drames d’algú que té 20 anys. Seguidament, la Mariona Esplugues ens fa còmplices, a Boja (20 h) del seu pas per consultes de psiquiatres durant 16 anys. La companyia Llum de Fideu ha creat una peça itinerant que explora la nostra relació amb la natura i la resta d’espècies. Es diu Sfumato i tindrà dos passis (16.30 h i 18.30 h). La Salvació és l’espectacle més jove del Límbic i ens el presenta la companyia de circ Les Penjades de Quina Gràcia, formada per noies d’entre 13 i 17 anys. Women Wiz Attitude (18.30 h) és un col·lectiu de ballarines urbanes que et convidaran a moure el cos amb elles. I Noves espiritualitats per a persones atees (19.30 h), de la Cia. Atzucac, es pregunta en què creiem quan ja no creiem en res. Llumeneres (19.30 h), de l’Oriol Sauleda, és com una rave, però amb poesia en comptes de techno. I finalment, tocarà ballar amb Maria Hein (21 h), Julieta (22.15 h), 31FAM (23.30 h) i DJ Trapella (01.15 h), fins ben entrada a la matinada, al Parc de Can Zam.

Tercera edició i consolidació del Festival Límbic

Amb aquesta tercera edició, Òmnium consolida aquest ambiciós festival, que ha esdevingut un punt de trobada imprescindible per als amants de la cultura en català. 100% gratuït, itinerant, multidisciplinari i en català, ha tingut dalt dels escenaris artistes internacionalment reconeguts com Marina Herlop, Mushkaa, Mabel Olea, el Col·lectiu Desasosiego o la companyia de dansa laSadcum, així com referents de la creació contemporània i emergent, com Triquell, Núria Guiu, Laia Estruch, Març Llinàs, Eléctrico 28, Amer Kabbani, The Tyets, Carles Rebassa, Renaldo & Clara, Ariox & Galgo Lento, Marc Serrats i Oye Polo.