Julio Vaquero ens ensenya ‘El final de las apariencias’

Pintura esculpida

Ens endinsem en l’obra de Julio Vaquero, un pintor realista que darrerament ha presentat a Barcelona El final de les aparencias‘, una ambiciosa instal·lació escultòrica resultat de cinc anys de treball i que representa, amb or i quitrà, “l’horror del temps.

Julio Vaquero ha realitzat exposicions de pintura i dibuix des de l’any 1987. La seva obra ha estat present en conegudes exposicions col·lectives: ‘Between Heaven and Earth, New classical movements in the art of today, al Museu d’Art Modern d’Ostende, Bèlgica; El realisme a Catalunya, al Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona; Mimesi et inventio i Im Licht der Wirklichkeit, totes dues al Panorama Museum de Bad Frankenhausen, Alemanya.

L’any 2003 el Museu de Montserrat li va dedicar l’exposició individual Realitats il·luminades’. Vaquero ha presentat dues exposicions de dibuixos a la Galeria Trama de Madrid (2004) i Barcelona (2005).

Se’l convida sovint a impartir conferències a diferents centres i universitats sobre el seu treball com a pintor i sobre la pintura realista i figurativa. Ha estat membre del jurat en concursos de pintura. També ha participat en programes de ràdio i televisió; el més recent va ser el programa ‘La meitat invisible’ de TVE, on va intervenir com a expert en l’obra d’Antonio López García.

En l’actualitat comparteix el seu treball amb la direcció artística de la Fundació Sorigué, amb la qual col·labora des de fa més de deu anys reunint una col·lecció d’art contemporani de més de 400 obres.

Etiquetes: