Juliol atapeït a la Fundació Vila Casas

Lliurament del Premi Internacional Ynglada-Guillotque i tres exposicions

Fruit del conveni de col·laboració entre la Fundació Ynglada-Guillot i la Fundació Vila Casas signat l’any 2002, la planta baixa de l’Espai Volart acull la IL edició del Premi Internacional Ynglada-Guillotque, enguany, contempla vint-i-vuit propostes d’autors nacionals. El premi a l’autor de l’obra finalista, que compta amb una dotació econòmica de 4.000 euros, serà lliurat el dia 5 de juliol, de la mà del president de la Fundació Ynglada-Guillot, Jordi Bonet, i del president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas.

Per la seva banda, la planta soterrània de l’Espai Volart, presenta l’exposició ‘Patrim’2010’ (obres adquirides per la Facultat de Belles Arts). El resultat és un amalgama de propostes artístiques que posa de relleu la diversitat conceptual i multidisciplinar dels joves creadors.

Fruit del conveni de col·laboració signat l’any 2002 entre la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i la Fundació Vila Casas, any rere any, l’Espai Volart acull l’exposició dels treballs dels alumnes del darrer curs de llicenciatura i que han passat a formar part del patrimoni artístic de la Universitat de Barcelona. La mostra compta amb una desena de treballs pluridisciplinars.

Així mateix, la planta baixa de l’Espai Volart2 acull, entre el 5 i el 30 de juliol, l’exposició ‘La ciutat com a plató’, un conjunt de treballs realitzats en el marc de la col·laboració entre la Fundació Vila Casas i l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava. Com a artistes emergents, els alumnes del Diploma de Postgrau en Fotografia i Disseny: Imatge i Creació i del Diploma de Postgrau en Disseny, Imatge i Arquitectura de l’Escola han interpretat, mitjançant l’ús de la càmera fotogràfica, el Museu Can Framis i el districte 22@, des de múltiples i divergents vessants (emocional, industrial, físic o conceptual). La mostra contempla una quinzena de treballs fotogràfics i audiovisuals, així com una càmera obscura instal·lada a la plaça de Can Framis que pretén emfatitzar la importància de caminar, mirar i explorar la ciutat, alhora que ofereix al visitant una mirada més reposada de la ciutat. Els treballs resultants s’exposaran amb la resta de propostes expositives de l’Espai Volart2.

Finalment, ‘Trullàs. 31 Dies. Solo Art Live’ és el títol del projecte pluridisciplinar que l’artista Jordi Trullàs (Barcelona 1979) ha elaborat per la planta baixa de l’Espai Volart2. Dividit en dos àmbits expositius, el primer dels quals esdevé un laboratori experimental que es nodrirà de les experiències del públic i de l’artista, i un segon espai que acull una instal·lació poètico-escultòrica que s’anirà construint al llarg de l’exposició. La mostra, que compta amb la col·laboració de crítics i comissaris com, entre d’altres, José Corredor-Matheos, Vicenç Altaió o Xavier Antich, pretén emfatitzar la potencialitat artística implícita en l’espectador.

Etiquetes: