El jurat del Sona9 elegeix Entelequia, Fok, Joe Pask, Joina, Mabel Flores, Maria Jaume Martorell i Urpa com a semifinalistes

El festival Acústica de Figueres donarà el tret de sortida a les semifinals

Redacció.- El festival Acústica de Figueres donarà el tret de sortida a les semifinals el dijous 29 d’agost amb els concerts de Fok (rap alternatiu – Girona), Joina (rap – Figueres) i Mabel Flores (fusió – Terrassa). A les Festes de Santa Tecla de Tarragona el dissabte 14 de setembre actuaran Entelequia (rap – Premià de Mar), Joe Pask (rock d’autor – Alcoi) i Maria Jaume Martorell (cançó d’autor – Lloret de Vistalegre). Una setmana després, el dissabte 21 el Mercat de Música Viva de Vic acollirà la tercera semifinal amb Amulet (folk-rock – Santa Maria del Camí), Keila Elm (pop-folk – Girona) i L’Últim Europeu (pop-rock – Catadau). Finalment, el dilluns 23 de setembre en el festival BAM de les Festes de la Mercè a Barcelona es podrà veure en acció a Grup de Reforç (pop – Vilassar de Mar), Relat (reggae-dub -Tortellà) i Urpa (rock – Barcelona).
El jurat format per Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3 ha escollit 7 dels semifinalistes, mentre que el públic ja va triar als concerts preliminars del juny passat els altres 5 artistes que passen a la nova fase del certamen. El grup The Tyets, elegit per votació popular, ha quedat desqualificat després de fitxar per un segell discogràfic aquest estiu, una circumstància que les bases impedeixen continuar al concurs i el seu lloc l’ha ocupat un altre dels grups classificats.
En els concerts semifinals, els artistes seleccionts han de presentar el seu repertori en directe i dues de les proves del Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un text d’un poeta proposat per l’organització. De les quatre semifinals en directe, sorgiran els cinc grups finalistes de la cinquena fase del concurs, última cita prèvia abans de la final del Sona9 del 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.
El Sona9 està organitzat pel Enderrock, TV3, iCat – Catalunya Ràdio i la Generalitat de Catalunya, amb la participació de la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, el suport de la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i el patrocini d’Estrella Damm. El certamen va adreçat a l’escena emergent i valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música.
ELS PREMIS DEL SONA9
•Premi Sona9: S’atorga al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d’un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya, entre d’altres.
•Premi Joventut: El segon premi consta de la gravació de quatre cançons en un estudi profesional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per diferents festivals.
•Premi Èxit: El tercer premi obté la gravació de dues cançons en un estudi profesional i la distribució digital del single.
•Premi de Votació Popular: El premi es decideix durant la final, hi opten els tres finalistes amb el vot del public, i consta de 1.000 euros en material musical.
•Premi Cases de la Música: S’atorga a l’artista amb més projecció seleccionat entre els 18 grups de la fase preliminar, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya i consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera i un ajut a la creació.
 
CONCERTS SEMIFINALS SONA9 2019
FESTIVAL ACÚSTICA (FIGUERES)
Dijous 29 d’agost – 18.00 h – Plaça de Catalunya
18.00 h > MABEL FLORES (fusió – Terrassa)
18.45 h > JOINA (rap – Figueres)
19.30 h > FOK (rap alternatiu – Girona)
FESTES DE SANTA TECLA (TARRAGONA)
Dissabte 14 de setembre – 20.00 h – Capsa de Música
20.00 h > MARIA JAUME MARTORELL (cançó d’autor – Lloret de Vistalegre)
20.45 h > ENTELEQUIA (rap –Premià de Mar)
21.30 h > JOE PASK (pop-rock – Alcoi)
MERCAT DE MÚSICA VIVA (VIC)
Dissabte 21 de setembre – 18.00 h – Plaça dels Màrtirs
18.00 h > KEILA ELM (pop-folk – Girona)
18.45 h > AMULET (folk-rock – Santa Maria del Camí)
19.30 h > L’ÚLTIM EUROPEU (pop-rock – Catadau)
BAM – LA MERCÈ (BARCELONA)
Dilluns 23 de setembre – 18.45 h – Plaça de Joan Coromines
18.45 h > GRUP DE REFORÇ (pop – Vilassar de Mar)
19.30 h > URPA (rock – Barcelona)
20.15 h > RELAT (reggae-dub –Tortellà)