Kazura guanya el premi Gat de la Sort del Festival Nits de Cinema Oriental 2011

Punt i final a la mostra vigatana

El Festival Nits de Cinema Oriental apaga el projector fins l’any que ve. Ho fa satisfet en una edició en què, si bé el temps no ha acompanyat massa, no s’ha notat en el nombre d’assistents,  al voltant de les sis mil persones.

El públic, a qui aquest any, amb la reconversió de les Nits en Festival, se li demanava que valorés els 11 títols de la secció oficial, ha escollit la pel·lícula japonesa ‘Kazura’ com a guanyadora del premi Gat de la Sort. La comèdia sobre l’acomplexada societat japonesa de Renpei Tsukamoto va obtenir una puntuació mitja de 4,53 sobre 5 entre tots els vots del públic. En segon lloc va quedar la xinesa ‘Lost on journey’, amb 4,18, i en tercer ‘Enthiran The Robot’, superproducció índia que va aconseguir un 4,07.

En total s’han projectat  28 pel·lícules, el doble que l’any anterior, alternades en sessions més cinèfiles en sala i sessions  populars, amb sopar, activitats paral·leles i projecció, a L’aire lliure. Una línia que es continuarà potenciant en les pròximes edicions.  
 

Les Nits s’allarguen

Malgrat que el Festival pròpiament dit s’ha acabat, encara es poden gaudir d’algunes de les seves activitats paral·leles. Fins L’11 de setembre es pot veure al Museu de L’Art de la Pell L’exposició ‘Corea del nord: el pes de la història’ i el proper dijous, 28 de juliol, a L’embarcador del Ter, a Manlleu, es projectarà el film ‘The seaside motel’, inèdit al nostre país.

Etiquetes:
, ,