Kenny Garrett, Marco Mezquida Trio i Dan Ben Loir, entre els artistes més destacats del Festival de Jazz de Girona

El millor jazz d’avantguarda català i internacional torna a omplir d’inspiració la ciutat

El Festival de Jazz de Girona arriba enguany a la tretzena edició com una de les propostes més consolidades en el seu gènere. Des del 15 de setembre i durant dues setmanes, la ciutat acollirà el millor jazz d’avantguarda català, europeu i nord-americà. El certamen continua apostant per la inspiració d’artistes de primer nivell, que ompliran la capital gironina de propostes per a tots els públics.
La programació, presentada en un acte als Jardins de la Mercè que ha comptat amb la presència de l’Il·lustríssim sr. Carles Puigdemont, alcalde i regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona; el sr. Xavier Soy, Vicepresident i Diputat de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona, i el sr. Francesc Ubanell, director del Festival de Jazz de Girona.
La inauguració del festival anirà a càrrec del prestigiós saxofonista nord-americà Kenny Garrett amb una primícia: Push the sky away, que es publicarà el proper 17 de setembre i que presentarà en l’única data a l’estat espanyol de la seva gira internacional. El Patronat de Turisme, col·laborador del certamen, oferirà una degustació de vins de l’Empordà en aquest concert inaugural.
Quatre formacions més hi presentaran disc, d’una banda, Marco Mezquida Trio i Walk Tall i, de l’altra, David Poblete & Saltsazz i TAK! en la franja que el Festival dedica enguany a projectes gironins.
El festival comptarà també amb dues actuacions a solo de la mà de l‘intrèpid guitarrista israelià Dan Ben Loir i del jove pianista i compositor Xavi Torres. Altres concerts destacats són el tribut que Leslie Helpert i Albert Vila dediquen a Billie Holiday i l’homenatge a Charlie Parker de la Girona Jazz Project. Tancarà el festival el duet format per Karol Green i Santi Careta.
En aquesta edició, gairebé el 67% de les actuacions seran gratuïtes. Els únics concerts de pagament seran amb preus que van dels 3 als 12 euros.
Tots els concerts es programen a espais emblemàtics de la ciutat. D’una banda, en equipaments culturals com l’Auditori Palau de Congressos, la sala La Planeta o la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Però per l’altra, s’habiliten també escenaris a espais públics més innovadors, com els Jardins de la Mercè o l’Ateneu Bar de Banyoles que acostaran la inspiració del jazz a tota la ciutat i el seu entorn. Enguany, dos nous espais obren les seves portes per acollir l’oferta cultural del festival, la sala de concerts La Mirona a Salt i l’espai Fundació Valvi que amplia la seva activitat cultural oferint, per primera vegada, actuacions musicals de petit format.