Kepa Junquera & Amics de Fok, Tornaveus, Jaume Arnella i Jordi Fàbregas, algunes de les actuacions de dissabte al Festival Càntut de Cassà de la Selva

"La segona jornada de festival també comptara amb Santi Serratosa & Cantut, Nova Societat de Can ons + COI Montgrons i la xerrada Els Segadors: de cam;ó erótica a himne nacional""La segona jornada de festival també comptara amb Santi Serratosa & Cantut, Nova Societat de Can ons + COI Montgrons i la xerrada Els Segadors: de cam;ó erótica a himne nacional"

Redacció.- El Festival Cantut de Cassa de la Selva continua el dissabte 17 de novembre amb una jornada carregada de propostes al voltant de les músiques de tradició oral. Entre la desena d’activitats que s’hi duran a terme, destaquen les actuacions de Kepa Junkera & Amics de Fok, Santi Serratosa & Cantut, Jaume Amella i Jordi Fabregas i Tornaveus, entre d’altres. Fins al diumenge, el festival pretén fer viure les cancons de tradició oral amb una manera d’entendre la música més propera, allunyada deis grans escenarsi trencant les barreres entre artistes i oients.

El dissabte 17 de novembre comencara al matí amb el Cantut al carrer, una proposta ideada especialment peral festival, en que alumnes de l’Escola Puig d’Arques faran un homenatge a Xavier Carbó, amb motiu del 125e aniversari del seu naixement el centenari de la seva mort. Un recorregut pels carrers més centrics de la població amb un repertori de cancons populars (1O h, itinerant – sortida passeig Vilaret). Una hora més tard, l’etnomusicoleg Jaume Ayats oferira una xerrada sobre l’estudi Els Segadors: de canr;ó erótica a himne nacional (11 h, Can Trinxeria, gratu’i’t). A la mateixa hora, s’oferira una sessió de Biblionadons: El cargol i l’herba de poniol (11 h, Auditori Centre Cultural Sala Gala, entrades exhaurides). Més tard, Jaume Amella i Jordi Fabregas presentaran un homenatge als canconers lukaidíl 11,  per primera vegada a les comarques gironines (12:30 h, placa Petita, gratu’i’t). Després, arribara la tercera edició del Dinar de cantadors, enguany a carrec de l’Entitat Gastronómica de Cassa de la Selva (14 h, Can Ouirze, entrades exhaurides). A la tarda, el Cantut continuara amb el concert de Tornaveus, que inauguraran un nou espai del festival (17:30 h, Auditori Germa Salvador Coma, 5 € / €). Una altra proposta ideada especialment pera la ocasió és la de Santi Serratosa & Cantut (19 h, placa Petita, gratu’i’t), que oferiran un tastet del que hauran treballat al primer taller de percussió corporal amb repertori del web cantut.cat. A la nit, arribara el nou espectacle de Kepa Junkera & Amics de Fok (21 h, Sala Centre Recreatiu, 16 € / 19 €), guardonat coma millar disc de folk segons els Premis Enderrock 2018. En directe, !’artista s’acompanyara de diversos deis músics que van col-laborar en l’enregistrament del disc, com Manu Sabaté, Arnau Obiols o Patri García Xavier Rota (Ballaveu). Tancara la nit una nova sessió de Cantut al Bar, amb Nova Societat de Cancons COI Montgrons (22:45 h, Bar Centre Recreatiu, gratu’i’t).

El festival continuara fins al diumenge 18 de novembre, en que s’hi podran veure la Cobla Catalana deis Sons Essencials (11 h, placa de la Coma, gratu’i’t), el Vermut cantat (13 h, placa de la Coma, gratu’i’t), l’espectacle Les cam;ons seran sempre nostres, d’Arnau Torciera i Magí Canyelles, les Balkan Paradise Orchestra (19 h, placa de la Coma, gratu’i’t). Durant tot el festival es podra visitar l’exposició Canr;ons de Pandero a Can Trinxeria, on també es podra visionar el documental L’Alguer: un pentagrama com un carrer. Tot que la majoria d’activitats són gratu’i’tes, algunes de les actuacions requereixen entrades, que es poden adquirir al web www.cantut.cat.