Kleta es posiciona com el servei de subscripció de bicicletes que més creix

Tanca una ronda de finançament liderada pel porter del Barça, Marc ter Stegen

Redacció.- Kleta, la startup de Barcelona fundada per dos ex companys de Badi, Falk Siegel i Diego Casabe, que ofereix un servei de subscripció mensual de bicicletes per a ús personal, tanca una ronda de finançament de 400.000 euros liderada pel porter alemany del Futbol Club Barcelona, Marc ter Stegen. Per al porter blaugrana, que té el propòsit d’ajudar a fomentar l’ús del transport sostenible a la ciutat en la qual viu amb la seva família:” És la primera vegada que inverteixo en una startup, així que aquesta aposta és un nou desafiament per a mi. La meva passió per un estil de vida saludable, la meva lluita per la sostenibilitat i la meva connexió amb Barcelona, són els factors decisius que m’han motivat a convertir-me en inversor de Kleta. Participaré activament en l’empresa amb la qual construirem una comunitat de Kleteros a Barcelona”. A més, prossegueix “Durant els dos anys que vaig viure en el centre de Barcelona, em desplaçava amb bicicleta als barris de Gràcia o el Gòtic i era complicat trobar aparcament. També, veig que els ciutadans cada vegada més es mouen amb bicicleta i en l’últim any s’han ampliat els carrils especials per aquest vehicle. Estic convençut que en un futur pròxim la gent es desplaçarà únicament amb bicicleta i, en conseqüència, Barcelona es convertirà en una ciutat verda i sostenible.”

En aquesta ronda de finançament, també han participat Business Angels de renom com el doctor Holger Sprengel, un dels fundadors de Cooltra; Miguel Andrés, actual CTO de Simplrio i ex CTO de Badi i també Levels up Ventures, entre d’altres inversors. Segons Falk Siegel, CEO i Co-fundador de Kleta “L’experiència professional multidisciplinària dels inversors que aposten per Kleta, unida al seu coneixement sobre el sector de la mobilitat atorguen a la companyia les eines necessàries pel desenvolupament d’un projecte líder en el seu sector. A més, la sensibilitat i el saber fer d’aquestes persones, es troba en sintonia amb els valors d’una marca que aposta per contribuir a la mobilitat sostenible en les grans ciutats.”

El capital que aporten els inversors en aquesta ronda va destinat, d’una banda, a continuar implementant el negoci a Barcelona i en altres ciutats, amb la finalitat de fomentar al fet que les persones utilitzin la bicicleta com a transport diari; i d’altra banda, al desenvolupament de la tecnologia de la seva App per a incentivar l’ús de la Kleta i aconseguir una gran comunitat de Kleteros. La seva tecnologia consisteix en un sistema de recompenses on els subscriptors acumulen Koins per cada quilòmetre que pedalen i posteriorment poden utilitzar en comerços locals en forma d’obsequis o descomptes amb la finalitat de col·laborar amb el negoci de Barcelona.

La companyia també brinda el seu servei a empreses perquè ofereixin la subscripció de Kleta als seus treballadors, com és el cas de Badi, Glovo o Cloudworks.  Recentment, Kleta ha signat un acord comercial amb el RACC, que presta el seu model de subscripció a través de RACC Hola Bici.

Kleta es posiciona com el servei de subscripció de bicicletes que més creix a Barcelona amb més de 400 usuaris aconseguits en menys d’un any, dels quals un 65% són subscriptors locals. El potent enlairament de la companyia fa augurar als seus fundadors que aconseguiran entre 1.500 i 2.000 usuaris actius a la fi d’enguany.

Segons Falk Siegel, CEO i Co-fundador de Kleta, “la tendència a l’alça de l’ús de la bicicleta, accelerat per la pandèmia; l’elecció dels ciutadans per una mobilitat activa en desplaçaments quotidians i l’aposta per la sostenibilitat per a millorar el planeta” són alguns dels factors claus que estan portant l’èxit a la companyia.

 

Bicicletes de subscripció per a canviar els hàbits de mobilitat

L’impacte de la Covid-19 dibuixa un nou escenari a les ciutats i canvis en els hàbits de mobilitat. Molts són els ciutadans que trien la bicicleta com a mitjà de transport pels beneficis que aporta a la salut, el benestar i per a contribuir a la sostenibilitat del planeta. Igualment, l’augment de carrils i vies ciclables també fa prosperar aquest tipus de transport ecològic sostenible.
No obstant això, encara que l’ús de la bicicleta és una de les tendències creixents, els robatoris; la falta de bicicletes disponibles en els sistemes de bicicletes compartides o el preu de les mecàniques, són alguns dels factors que poden frenar el seu ús.
Amb la finalitat d’oferir una alternativa de mobilitat pròpia, segura, flexible i sense preocupacions a la ciutat i per a fomentar l’ús quotidià de la bicicleta, els seus fundadors, Falk Siegel i Diego Casabe, ex companys en la startup Badi i usuaris d’aquest mitjans de transport sostenible, van crear Kleta a finals de juliol de 2020, en plena pandèmia. En aquest sentit, Falk Siegel i Diego Casabe, consideren que van molt alineats amb la campanya de mobilitat impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i estan encantats de posar el seu gra de sorra a la ciutat.
La companyia barcelonina ofereix un servei de subscripció mensual de bicicleta que permet gaudir d’una com si fos pròpia. A més, és personalitzable i deixa en un segon pla les preocupacions, els problemes mecànics, de robatoris o de trobar estacionament lliure. La subscripció inclou una garantia de manteniment amb assistència tècnica al moment, una garantia antirobatori amb la qual Kleta substitueix la bicicleta si es tractat d’un furt i també un sistema de seguretat intel·ligent per a que el client pugui aparcar la seva Kleta fora de casa per la nit. Així mateix, a través de l’app mòbil, els subscriptors poden notificar alguna incidència i acumular els Koins per quilòmetre que realitzen.

A diferència d’altres bicicletes que es lloguen per subscripció, les de la roda groga, són una evolució per a oferir a un públic local, un mitjà de transport sostenible, saludable, que no contamini i a un preu competitiu. A més, no serà necessari un fee inicial o fiança per a donar d’alta la seva subscripció i començar a pedalar lliure de preocupacions.
El preu de la subscripció és a partir de 19,50 euros a 39,50 euros al mes segons si és el model mecànic amb 6 marxes o amb sistema elèctric híbrid. Com comenta Diego Casabe, co-fundador de Kleta, “estem veient que existeix una gran predilecció per la nostra Kleta elèctrica perquè el seu preu és més assequible que una bicicleta de compra i a més, és molt còmoda per als quals viuen en la part alta o fora de la ciutat.”
Una vegada realitzada la subscripció, l’usuari rep en 24 hores la seva Kleta i pot cancel·lar el servei en el moment que consideri, sempre que avisi fins a una setmana abans que es renovi la subscripció.