Koko-Jean & The Tonics inauguren el festival Black Music

La Gran Nit del Black Music, amb què es donarà el tret de sortida a la 19a edició del festival, tindrà lloc el dijous 27 de febrer a l'Antiga Fàbrica Damm a partir de les 19:30

Redacció.- Amb la celebració de La Gran Nit del Black Music el dijous 27 de febrer es donarà per inaugurada la 19a edició del Black Music Festival (BMF). I serà una inauguració a l’alçada del prestigi i trajectòria del festival gironí, amb un concert de Koko-Jean & The Tonics, que serà retransmès per iCat FM a les 21:00h, gràcies al conveni que han firmat el BMF i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i que servirà per donar major cobertura mediàtica al festival durant els propers dos anys. A més, l’endemà divendres 28 de febrer, també s’emetrà pel Canal 33 (23:00h) el documental de la Black Music Big Band.
Amb aquest concert, Koko-Jean Davis, excantant de The Excitements, tindrà l’oportunitat de presentar el seu nou projecte musical Koko-Jean & The Tonics, una bomba de soul, ritme i groove que uneix quatre músics de talent excepcional. A la gran veu de Koko-Jean, s’hi suma Anton Jarl, Dani “Patillas” Baraldés i Victor Puertas. La nova formació musical acaba de debutar discogràficament amb l’EP Hairwhip, produït per Dani Nel·lo.
Inaugurat el Black Music, la resta de concerts tindran lloc del 6 al 29 de març arribant a deu poblacions, mantenint Girona i Salt la capitalitat del festival. D’aquesta manera, els concerts també passaran per les localitats veïnes de Fornells de la Selva, Bescanó i Torroella de Montgrí, a més de Barcelona, Mataró, Perpinyà, Reus, i Viladecans.
En total, una trentena d’artistes passaran pels diferents escenaris del Black Music, entre els quals hi ha els grans noms del moment, com Snarky Puppy, Ben L’Oncle Soul, Hannah Williams & The Affirmations, PBUG i The Cat Empire. Una vegada més, amb un cartell de luxe, el Black Music demostra per què és el gran festival de música negra d’aquest país.