L’avet ecològic més alt de l'estat a Sant Hilari Sacalm

Medeix 20,10 metres, 8 més que L'avet del Portal de L'Àngel de Barcelona i 5 més que el de la plaça Major de Vic

La plaça Guilleries de Sant Hilari Sacalm (Girona) acull, des des del passat dimarts, 4 de desembre de 2012, L’avet de Nadal ecològic més gran D’Espanya, segons els càlculs que fa Cultivadors D’Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC).
Concretament, L’avet pertany a L’espècie abies nordmanniana i medeix 20,10 metres D’alçada, vuit metres més que L’avet que els cultivadors han donat a la ciutat de Barcelona –que està col·locat al Portal de L’Àngel i que fa 12 metres D’alçada–, i cinc metres més que el que es va instal·lar a la plaça Major de Vic –que en medeix 15–.
Amb aquesta acció, CANAC vol reivindicar les bones pràctiques i el compromís amb L’entorn natural dels cultivadors D’avets ecològics: “A banda de generar activitat econòmica i llocs de treball, el cultiu dels avets de Nadal contribueix a mantenir L’entorn natural. Per exemple, cultivar avets també ajuda a combatre incendis perquè amb els camps de conreu es creen tallafocs naturals i, de passada, ajudem a mantenir més net el nostre entorn rural, sense perdre de vista que estem davant D’una activitat econòmica gens contaminant i controlada per la Generalitat de Catalunya”.