
31 maig 2011 L'Àfrica ens necesita
L'IAS i la Fundació Recover inauguren una exposició sobre la realitat sanitària al continent
Des de L’1 fins al 30 de juny L’Hospital Santa Caterina de Girona acull L’exposició ‘África te necesita’, una mostra fotogràfica de la Fundació Recover dissenyada per sensibilitzar la societat sobre la realitat sanitària que viu el continent i alhora divulgar les tasques que la fundació hi està realitzant, com a entitat de cooperació al desenvolupament.
‘Àfrica te necessita’ és una mostra itinerant que s’exposa per primera vegada a les comarques gironines de la mà de L’Institut D’Assistència Sanitària, com a actuació vinculada a la Responsabilitat Social Corporativa de L’organització. Recull un total de 15 plafons temàtics: mortalitat infantil, maternitat, teleassistència Àfrica_Espanya, infraestructures sanitàries, educació i prevenció, higiene i nutrició, formació del personal sanitari local, pacients africans atesos a hospitals de L’Estat espanyol i mitjans de col·laboració amb Recover. La mostra inclou la projecció de vídeos sobre els treballs que duu a terme la fundació i un espai dedicat a L’entitat. Els visitants podran deixar les seves impressions en un llibre de signatures.
La Fundació Recover-Hospitales para África, nascuda L’any 2006, es dedica al desenvolupament del sector sanitari a L’Àfrica i hi treballa en dues àrees principalment: la prestació de suport econòmic per a la construcció de centres hospitalaris i la compra o donació D’equipament sanitari; i la formació en gestió i atenció a la salut. ?Tot plegat implicant els agents locals perquè els projectes sanitaris tinguin una continuïtat’, destaquen des de la Fundació.
Recover treballa al Camerun, Burkina Faso, Senegal, Ghana i Togo. Aquests països registren un índex de pobresa extrema (menys D’1 dòlar per habitant i dia) i altes taxes de mortalitat infantil i prevalença de la sida. Disposen D’una assistència sanitària deficitària, que a més no és gratuïta. La Fundació treballa amb 10 institucions que gestionen uns 300 llits hospitalaris i un total de 130.000 pacients/any. I entre D’altres projectes, actualment estan treballant en el desenvolupament de programes de prevenció sanitària als col·legis i hospitals, amb nens i dones; en la implantació de programes D’assistència social; i en la interconnexió entre centres de salut D’aquests països i de L’Estat espanyol, a través de la teleassistència mèdica.