L'?Antic Teatre de Barcelona sedueix la nit de Berlín amb el Festival B2B

El B2B - Barcelona to Berlin, Festival internacional de música electrònica i arts multimèdia, els propers dies 21 i 22 de setembre al Gretchen Club de Berlin

Els propers dies 21 i 22 de setembre, L’Antic Teatre dóna un important pas dins el seu projecte D’internacionalització.
La primera edició del Festival B2B a Berlín, tindrà lloc al Gretchen Club, de la zona de Kreuzberg de la capital alemanya. Vuit artistes catalans i balears, juntament amb artistes de Berlín, formaran el programa que es presentarà durant aquestes dues nits en un dels clubs més representatius de la ciutat. B2B oferirà una exhaustiva però acurada selecció de directes y DJ, sets de música experimental, dance, Electro, electro-punk i art visual, procedents de les dues ciutats.
Al novembre, el festival es trasllada per cinquè any a Barcelona, i seran els artistes berlinesos que viatjaran per compartir cartell amb els artistes de Barcelona, formant el line up del Festival Barcelona to Berlin – Antic Goes Electric Vol.V.
El projecte Barcelona B2B Berlín
El projecte Barcelona B2B Berlín, es va iniciar el 2008 com una plataforma tant per a l’exhibició de grups musicals i artistes que treballen amb noves tecnologies, com per a la realització i producció de projectes vinculats a dos espais multi-disciplinars, Piatto Forte a Berlín i L’Antic Teatre a Barcelona.
A diferencia D’altres iniciatives, B2B dóna suport a artistes de totes les edats, tan als més emergents i no reconeguts, com als que tenen ja una llarga trajectòria, però que tenen en comú la gran dificultat per presentar el seu treball en els circuits i festivals convencionals ja existents, construint així una plataforma D’intercanvi estable entre les dues ciutats.
Aquest 2012 i per primera vegada, gràcies al suport de l’ICUB i de L’Institut Ramon Llull, el festival es podrà desenvolupar també a la capital alemanya, fent possible així la internacionalització de les propostes musicals de Catalunya i les Illes Balears més experimentals.
Actualment Berlín és la ciutat més dinàmica i viva en relació al fluxe artístic. Les possibilitats que troben artistes allà per a poder realitzar i exposar els seus treballs és incomparable amb el què es pot trobar a cap altra ciutat D’Europa actualment.
El partner del projecte B2B a Berlín és Piatto Forte, una botiga de discs i local musical, a més D’una plataforma de creació de happenings, performances i live-acts. Està dirigida pel Dj. Baroxmix, Michele s’Alessio, músic i reconegut DJ en nombrosos clubs D’Europa i promotor de la música electrònica anticonvencional.
Al novembre, a Barcelona
Enguany, el B2B celebrarà la seva cinquena edició el proper 17 de novembre a Barcelona, sota el nom D’Antic Goes Electric Vol.V.
En altres edicions, han format part D’aquest festival artistes de Barcelona com Nsista, Tea Guarascio, Carlazz (Reactable), KLs Beats; i artistes de Berlín com Noblesse Oblige, Petra Flurr o Dj. Barox. La programació D’aquesta edició a Barcelona està per confirmar.
Barcelona B2B Berlin: programació
En la primera edició del festival, viatjaran a Berlín 8 artistes catalans i balears:
El DJ Carlazz (Carles López) presentarà ?Reactable Live”, basat en el famós dispositiu de creació de música i visuals creat a Barcelona i que va més enllà dels habituals ?lives’ o ?Dj sets’.
Per la seva banda, Els The Fake Druids (H.Tres i D.Blake), un duo de baix, bateria i veu faran un concert de rock en anglès, directe i sense ornaments.
Marabella (Mar Abella), és cantant, compositora i productora. Al seu darrer àlbum ?Abans’ es treballa tant des del pop més íntim, fins a L’electropop més propi de club. També és cantant per altres grups i toca els teclats en el quartet Guillamino.
A més, la catalana-danesa cantant de soul, compositora y actriu Miss Q presentarà el seu àlbum debut com a solista: ?Miss Q. Introducción encantadora. Miss Q?.
També es podrà veure la performance multimèdia de Nico Baixas, un treball sobre les mans a mig camí entre el teatre físic, L’art plàstic, multimèdia o visuals.
Pel que fa als visuals, la fotògrafa i artista visual Xarlene (Carolina Narváez), imagina i crea en directe utilitzant com a base el seu ull fotogràfic, creant escenes i ambient suggerents.
Per últim, estarà també a la capital alemanya Mademoiselle Oui Oui, una artista multi disciplinar que es nodreix de diversos suports per a generar la seva deriva visual: les pel·lícules antigues, la manipulació de diapositives, el collage…