L'arquitectura catalana global, a debat a Palafolls

Oriol Bohigas serà l'encarregat d'iniciar el cicle

L’Ajuntament de Palafolls i la Universitat d’Indiana, amb la col·laboració de l’Anella Cultural, la Generalitat de Catalunya i Techno Trends, són els artífexs d’aquesta iniciativa, que pretén conjugar les noves tecnologies i l’intercanvi de coneixement. Sota el nom d’ Arquitectura catalana global: un cicle de converses, els arquitectes i teòrics de la urbanització, Oriol Bohigas, Benedetta Tagliabue, Joan Roca i Albert i Francesc Muñoz, ?conversaran? el 25 de febrer, l’11 de març, el 25 de març i el 8 d’abril amb alumnes del curs de doctorat de la Universitat d’Indiana l’Arquitectura i l’urbanisme catalans dins del context de la globalització, respectivament.

L’emplaçament que acollirà les quatre videoconferències serà la Biblioteca Enric Miralles de Palafolls, obra pòstuma de l’arquitecte Enric Miralles. Les quatre ?converses’ programades exposaran temàtiques relacionades amb la producció arquitectònica contemporània a Catalunya, i a Barcelona en particular, les quals han esdevingut exemple i model.


Programa ?converses’

25/02/10 (20 h). Oriol Bohigas – ?El model de Barcelona contra la incontinència urbana?

11/03/10 (20 h). Benedetta Tagliabue – ?L’arquitectura de Miralles / Tagliabue: estètica i societat’

25/03/10 (20 h). Joan Roca i Albert – ?Urbanització, Catalunya i capitalisme globaL’

08/04/10 (20 h). Francesc Muñoz – ?El model Barcelona versus la ciutat difusa?

El propòsit de les converses és atorgar un valor afegit al curs de doctorat en què s’emmarca, podent debatre i conèixer, de la mà d’alguns dels artífexs i personatges influents de l’àmbit arquitectònic i urbanístic català actual, el per què del tramat urbanístic català, l’existència del turisme i la seva incidència en les propostes arquitectòniques, la importància de la restauració del patrimoni històric, el marquèting de ciutats i la marca Barcelona, etc.

El vessant tecnològic

Les converses entre la biblioteca Enric Miralles (Palafolls) i el campus de Bloomington (Universitat D’Indiana) seran possible gràcies a la utilització D’un equipament de ?comunicacions visuals col·laboratives’ (videoconferència) que permet la transmissió interactiva D’àudio i vídeo, així com compartir documents, entre les dues seus. La connexió permet, de forma interactiva, la participació dels assistents a les dues sales.

Al mateix temps i per mitjà D’una unitat de multivideoconferència (MCU) serà possible la participació D’una tercera o més seus. Totes les sessions seran transmeses en vídeo en directe (?streaming?) a través d’Internet (per accedir-hi caldrà anar al web de l’Ajuntament, i clicar a ?converses’).