L'arquitectura plàstica, a debat

La demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya acull l'exposicó 'ar+quitectura plàstica?intervencions plàstiques en L'arquitectura'

El 9 de febrer s’inaugura a la seu de Tarragona del COAC-Col·legi D’Arquitectes de Catalunya L’exposició ‘ar+quitectura plàstica?intervencions plàstiques en L’arquitectura’. ar+quitectura plàstica és un estudi D’arts plàstiques especialitzat en intervenir en espais arquitectònics. Treballa en col·laboració amb els despatxos D’arquitectura resolent conjuntament alguns espais o elements del projecte mitjançant la pràctica artística.

L’estudi està format per un equip flexible i interdisciplinari D’arquitectes, artistes visuals i artesans, creat i dirigit per L’arquitecte plàstic Oriol Texidor. Una de les particularitats D’aquest estudi és que, un cop la intervenció ha estat dissenyada i estudiada entre les dues parts, L’Oriol i el seu equip apaguen els ordinadors, es vesteixen la roba de treball i executen ells mateixos la proposta que han dissenyat.

L’exposició està formada per alguns dels projectes que han sorgit del jove estudi en els primers cinc anys de trajectòria; inclou material gràfic -plànols, dibuixos, fotografies- i una dotzena D’escultures que il·lustren i inspiren cadascun dels projectes. La mostra pretén motivar la reflexió i obrir el debat al voltant de la relació i convivència entre els dos llenguatges artístics històricament tan vinculats, L’arquitectura i la plàstica, per tal D’enriquir i singularitzar els espais que habitem. L’exposició ha estat organitzada i coproduïda per L’Àrea D’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del COAC, i compta amb la col·laboració de L’Institut D’Arquitectura Avançada de Catalunya i del FabLab Barcelona.

Després D’haver-se mostrat a la seu central del COAC a Barcelona, es podrà visitar a la seu de Tarragona -carrer de Sant Llorenç, 20- del dia 9 de febrer fins al 15 de març, de dilluns a dijous de 10 a 15h. De caràcter itinerant, posteriorment viatjarà cap a les altres seus del COAC a les demarcacions de Lleida i Girona, per mostrar-se seguidament a D’altres ciutats.