L'arrel en moviment

Arrenca la 13a edició de la Fira Mediterrània

La tretzena Fira Mediterrània de Manresa tindrà lloc del 4 al 7 de novembre. El conjunt del programa oferirà 266 actuacions i activitats professionals que presenten 143 companyies en 18 espais interiors programats i 13 pastilles exteriors. 50 D’aquestes propostes seran estrenes: 27 absolutes, 5 a L’Estat espanyol, 5 als Països Catalans i 13 a Catalunya.

Serà L’edició més internacional ja que enguany s’han generat dos programes D’internacionalització D’artistes catalans D’arrel que han viatjat a quatre països: Àustria, Hongria, Polònia i Sèrbia. A més, es s’han realitat un total D’onze actuacions, que han estat finançades per la Unió Europea i per ens austríacs.

Mediterrània parteix en aquesta edició del fet D’haver superat la barrera psicològica dels més de mil professionals acreditats ara fa gairebé un any, que L’han convertida dins L’àmbit estatal de les arts escèniques en el segon mercat amb major presència internacional. Rere de la germana gran que és Fira Tàrrega, Fira Mediterrània gestiona el 17% de la quota internacional de professionals assistents a les tretze fires analitzades per la Universitat de Deusto.

Per a L’edició 2010, la Fira proposa centrar-se en el concepte de ?moviment’. Un mitjà expressiu, un viatge a les arrels, a la necessitat D’expressar-se i de comunicar-se els uns amb els altres, a recrear el món que ens envolta i transformar-lo mitjançant un vincle amb les emocions més íntimes. En definitiva, un llenguatge dels més universals, que s’alimenta de sensacions i emocions. Aquestes traspassen fronteres D’una manera molt més ràpida i eficaç que les idees i altres disciplines artístiques. El capità del moviment de L’arrel a la Fira serà la companyia de dansa Gelabert-Azzopardi, que professa una admiració per la tradició i alhora la llegeix des del segle XXI.

Un projecte artístic que, amb L’enamorament de les aromes atàviques de la Mediterrània i les formes actuals de comunicació, aproparan L’arrel als milers D’espectadors que la Fira ha consolidat any rere any, i també a nous públics, que per raons diverses han quedat distanciats de la cultura tradicional.

Etiquetes: