L'art més solidari

El Caixafòrum acull el fons d'art de la Creu Roja i organitza una exposició

L’exposició inclou una vintena D’obres cedides solidàriament per alguns dels grans artistes contemporanis catalans. El Fons D’Art de la Creu Roja a Catalunya compta amb obres donades per artistes de renom com Alejo, Frederic Amat, Manel Anoro, Miquel Barceló, Josep Beulas, Antoni Clavé, Quim Domene, Josep Guinovart, Joan Hernàndez Pijuan, Xavier Mariscal, Assumpció Mateu, Joan Miró, Josep Niebla, Antoni Pitxot, Albert Ràfols Casamada, Riera i Aragó, Susanna Solano, Antoni Tàpies o Joan Pere Viladecans, entre altres.

El Fons d’Art de la Creu Roja va néixer a partir de la donació d’una obra de Joan Miró en agraïment per l’atenció sanitària que aquesta institució va prestar-li. Posteriorment, primeres firmes de la pintura, l’escultura i la fotografia han anat lliurant obres seves, algunes fetes expressament, altres del seu fons, totes amb un denominador comú: la solidaritat.

Amb aquesta mostra, la Creu Roja vol apropar a la població barcelonina una part de les creacions que ha anat rebent com a donacions desinteressades al llarg D’un vintena D’anys, així com també els missatges D’incidència social i de solidaritat que han volgut imprimir els artistes en la seva obra al voltant de situacions extremes que viu la Humanitat, com els conflictes armats, la fam, la immigració, o L’educació.

Per la seva banda, l’Obra Social “la Caixa” enforteix amb aquesta exposició la seva aliança amb la Creu Roja. Ambdues entitats han col·laborat en nombroses iniciatives en el passat i ho continuen fent en l’actualitat per desenvolupar conjuntament projectes en els àmbits de la cooperació internacional, la integració laboral de col·lectius en risc d’exclusió o el voluntariat.

La mostra ‘L’art solidari. Fons d’Art de la Creu Roja a Catalunya’, organitzada per Creu Roja a Catalunya amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, es podrà veure a CaixaForum Barcelona (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) fins al 27 de novembre.

Foto: Joan Miró, Gràcies/Gracias. 1974. Fondo de Arte Cruz Roja en Cataluña

Etiquetes: