L’artista Jordi Alcaraz crea una obra a benefici de la Plataforma per la Llengua

L'obra 'Dejuni', un collage que utilitza diferents tècniques i materials, es presentarà el dijous 26 de gener al MACBA

Per cinquena vegada, un artista de prestigi ha creat una obra original per a la Plataforma per la Llengua. Anteriorment, han estat artistes com Brossa, Perejaume, Guinovart o Antoni Tàpies els qui han fet obres de manera desinteressada per a l’ONG del català. Ara és Jordi Alcaraz, un artista de gran projecció que ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives per tot el món i ha estat present a les fires més importants del circuit internacional d’art contemporani, qui s’ha compromès amb la llengua cedint desinteressadament la seva obra. L’obra, un collage de tècniques i materials que porta el títol ‘Dejuni’, es presentarà en un acte el pròxim 26 de gener al Museu D’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

L’obra és un treball on Alcaraz juga amb la realitat i la ficció, tot barrejant la pedra real amb la fotografia de la pedra. És plena de força i energia. Utilitzant diferents tècniques i recursos ha creat 35 obres de gran format, un collage de pedres i fotografies. Cada obra és única, diferent i punyent. El missatge que es pot interpretar és que amb aquesta obra la Plataforma per la Llengua, com les pedres, treballa amb força, aconsegueix resultats, impacta i transforma.

Alcaraz ha decidit cedir els beneficis que s’aconsegueixin amb la venda de les obres a l’entitat de manera desinteressada. Per als interessats a adquirir L’obra o per als que en vulguin tenir més informació, podeu visitar el web.

Alcaraz és un artista multidisciplinar de gran projecció que ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives per tot el món (Catalunya, Espanya, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Canadà, Suïssa …) i ha estat present a les fires més importants del circuit internacional d’art contemporani (Arco, Art Bassel, Art Frankfurt, Art Colònia, Art Chicago, Art Miami, Art Lisboa …).

L’acte de presentació de L’obra anirà a càrrec D’Antoni Perna, Director del Centre D’Art Tecla Sala, i es clourà amb un debat sobre la llengua catalana que comptarà amb ponents com Abelard Saragossà, professor de filologia catalana de la Universitat de València, Patrícia Gabancho, periodista i escriptora argentino-catalana i Miquel Strubell, sociolingüista, professor d’Estudis de Llengües i Cultures de la UOC.

Etiquetes:
,