L’Auditori:Moderna presenta la nova programació del 2012

El cantaor Miguel Poveda inaugura L'any amb un emotiu concert amb el millor flamenc i temes en català

Estrenem nou any amb 21 propostes musicals noves que s’allarguen fins a finals de març en el marc de la temporada de Músiques Modernes de L’Auditori. En primer lloc, L’Auditori:Moderna comença L’any amb Miguel Poveda el 12 de gener. Poveda clausura el III Festival Catalunya Arte Flamenco amb una actuació molt especial en la que cantarà temes en català i temes D’altres estils com el flamenc i la copla. El cantaor català estarà acompanyat per Juan Gómez ?Chicuelo? a la guitarra, Joan Albert Amargós al piano, Paquito González a la percussió i Carlos Grilo i Luis Cantarora a les “palmas”.

Dins del Cicle Contrabaix destaquen la presentació del nou treball del saxofonista Llibert Fortuny i el pianista Manel Camp que presenten Populina el 13 de gener, el trio format per Chano Domínguez, Mario Rossy i David Xirgu que actuaran el 26 de gener i L’actuació del saxofonista Joe Lovano, premi Grammy L’any 2000 i un dels millors músics de Jazz de la història segons el New York Times, de qui podrem gaudi en directe el 4 de març dins del marc del Banc Sabadell Festival del Mil·leni.

Al febrer continuem amb la música tradicional, però aquest cop amb una peculiar barreja entre sardana i flamenc amb la Cobla Sant Jordi i Niño Josele. Niño Josele és un artista polièdric que ha demostrat la seva capacitat de nodrir-se D’altres gèneres com queda palès a L’homenatge que va fer a Bill Evans i la col·laboració amb noms com Lenny Kravitz, Alicia Keys, Serrat o Elton John.

La nova proposta de CaboSanRoque i Carles Santos, Maquinofòbia Pianolera, arriba el 24 de febrer amb dues sessions matinals per a escoles i al vespre dins de la temporada de músiques modernes. Maquinofòbia pianolera contraposa una màquina tan antiga com un piano de gran cua amb un multiinstrument mecànic construït a partir del reciclatge de material en desús D’una fàbrica de galetes.

Al març, L’Auditori se suma a la commemoració de L’aniversari de la mort de José Zeca Afonso, referent de la cançó D’autor portuguesa i icona de la Revolució dels Clavells. El concert 20 cançöes para Zeca Afonso inclou L’obra del cantautor del període comprès entre 1962 i 1987 interpretada per Filipa Pais i João David Almeida.

Com cada any, L’Auditori també col·labora activament amb el Festival Barnasants. Entre els concerts D’enguany destaquen el del músic i cantautor Gino Paoli, un dels representants més importants de la música italiana dels anys seixanta i setanta autor del conegut Sapore di sale que escoltarem en directe el 22 de març; i Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi que presentaran el 24 de març el seu últim treball fruit de la combinació del repertori del cantautor solsoní i una de les formacions de cobla més sòlides i de major projecció del moment.