L'Aula activa, una de les grans novetats del Fòrum Gastronòmic 2011

Gastronomia sostenible, Cuina i salut i Economia i empresa, eixos temàtics del Fòrum

El programa del Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra del 20 al 23 de febrer de 2011 a L’Auditori Palau de Congressos i Palau de Fres de Girona, està elaborat entorn a tres eixos temàtics principals. El primer D’ells, la gastronomia sostenible, ja va ser un dels motors de la passada edició; enguany s’afegeixen dos més de gran interès: la vinculació de cuina i salut i Economia i empresa. Tots tres han estat L’eix vertebrador del programa.

Gastronomia sostenible

El Fòrum Gastronòmic, punt de trobada de pagesos i cuiners, continua apostant per la construcció D’una gastronomia de valors; L’apropament entre cuiners i productors responsables és un objectiu prioritari ja que el Fòrum segueix mantenint el seu compromís històric amb uns i altres, en pro D’una gastronomia sostenible. En el futur, la cuina, com L’agricultura, cal que siguin sostenibles.

Cuina i salut

La relació entre cuina i salut serà, inevitablement, un tema D’ampli abast. La salut ha esdevingut element central de preocupació a la societat que vivim; és per aquest motiu que són necessàries reflexions, noves eines, nous plantejaments, que apropin la cuina professional a les noves sensibilitats.

Economia i empresa

La crisi ha sacsejat fortament, en els dos darrers anys, tots els sectors de la gastronomia: restauradors, hotelers, viticultors, artesans, pagesos n?han patit els seus efectes devastadors. Al Fòrum es parlarà de com afrontar les dificultats de les empreses en temps de crisi, la redefinició de L’oferta, la política de preus, els nous formats de negoci, etc. Tots aquests i altres temes s’abordaran en el programa del FòrumEmpresa, la nova marca programàtica del Fòrum.

Les novetats Fòrum Gastronòmic Girona 2011

Per primera vegada en la història dels congressos gastronòmics, L’entrada al Fòrum inclou també les sessions dels grans cuiners que es realitzaran a L’Auditori; així, aquestes sessions no tindran cap cost addicional per als assistents. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Quique Dacosta, Alan Yau, Joan, Josep i Jordi Roca, entre molts D’altres, seran presents al Fòrum Girona 2011. El Fòrum Gastronòmic segueix innovant i plantejant diferents temàtiques dirigides a un públic ben variat. Una altra de les novetats D’enguany és la creació de la marca FòrumEmpresa. Mitjançant debats empresarials s’abordaran temes de gran interès per als empresaris de la restauració com els nous formats de negoci, la política de preus, etc. Seran sessions amb accés gratuït però amb inscripció prèvia.

Una tercera novetat és L’Aula Activa, un espai experimental i interactiu en el que els assistents tindran el privilegi de cuinar amb el mestre. Amb una capacitat per a 20 persones, aquestes exclusives sessions requeriran inscripció prèvia.

El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 està organitzat per L’empresa Pep Palau, von Arend Associats. Els seus patrons són Estrella Damm, Agència Catalana de Turisme, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Departament D’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i Prodeca. Els patrocinadors són El Periódico, CBG, DIP Salut i Serveis Territorials Salut Girona. A més de col·laboradors, patrocinadors tècnics i mitjans de comunicació.