L'Enganxa't dóna el tret de sortida

El concurs ofereix l'oportunitat de guanyar l'edició d'un disc, una gira de concerts i una campanya de promoció

El concurs de maquetes dels Països Catalans ‘Enganxa’t a la música’ ha obert el termini de presentació de treballs, que finalitzarà el 30 de juny de 2009. Un any més, l’Enganxa’t ofereix com a premi l’enregistrament d’un disc, una gira de concerts promocionals i una campanya de promoció entre els mitjans de comunicació.
Els participants en aquest concurs no poden de tenir cap treball discogràfic ni cap contracte signat abans de presentar-se al concurs. L’organització es reserva el dret de comprovar-ho. L’única excepció és la d’aquells grups o formacions que hagin participat en algun disc recopilatori.

Els grups o solistes hauran de penjar la seva maqueta en format mp3 d’Internet a www.terceravia.org/enganxat. Els grups hauran de ser formacions que cantin o titulin els seus temes habitualment en català. La música haurà d’anar acompanyada d’una biografia del grup, les dades dels seus components, una fotografia recent i la fitxa degudament emplenada. També hi ha l’opció de penjar un vídeo.

A la vegada, cada formació tria dues cançons numerades per ordre de preferència i autoritzarà l’organització per poder penjar-les en format MP3 per tal de dur a terme la votació popular de cara a elegir dos dels semifinalistes. En cas que el grup no les triï, l’organització es reserva el dret d’escollir-ne dues.

Totes les maquetes entren en una fase de preselecció on hi col·laboraran diverses emissores. Cada zona escollirà les que considera que són les 20 millors maquetes puntuades i numerades de l’1 al 20 menys els de la seva pròpia zona.

El jurat qualificador està format per dos músics, un membre de la discogràfica editora, un filòleg i dues persones vinculades al món musical (tècnic, promotor de concerts, organitzador, representant, etc…) i un membre del programa ‘Cops i Flames’ de Punt 6 Ràdio que actuarà com a secretari. De cap manera no es podrà declarar desert el concurs.

Els 8 grups semifinalistes realitzen una actuació en directe el mes de setembre del 2009 al Suau de Reus. D’aquestes actuacions en surten les 3 millors bandes que arribaran a la final. L’organització es fa càrrec de les despeses de desplaçament i de les dietes calculades en funció de la procedència del grup. El Jurat emetrà el veredicte després de del concert de la Gran Final el mes d’octubre del 2009.