L'esbart Marboleny balla amb el comte Arnau

La dansa parteix de tres poemes de Joan Maragall

‘Comte Arnau’ és una creació de dansa D’arrel tradicional de L’Esbart Marboleny en forma de ballet argumental que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860-1911) dedicats al comte Arnau: ‘El Comte Arnau, Visions&Cants’ (1900); ‘Ànima, enllà (1906)’; ‘La fi del Comte Arnau, Seqüències (1911). A més, se serveix també D’elements de la llegenda tradicional, així com D’algunes de les tesis de Josep Romeu i Figueras, pel que fa a la interpretació del mite. Segons la llegenda, el comte Arnau és un senyor feudal condemnat per haver incomplert un pacte: el pagament de ?les soldades’. També -segons una variant més tardana – pels pecats comesos al Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Aquesta mirada actual al mite del comte Arnau és la producció més ambiciosa de L’Esbart Marboleny, un homenatge a Joan Maragall que forma part de les propostes de L’Any Maragall 2010-2011 que commemoren el doble aniversari del poeta (150 anys del naixement i 100 anys de la mort). Una coproducció del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny ? Ésdansa 2011 i del Consorci Ripollès Desenvolupament a través de la marca Terra de Comtes i Abats. La proposta tindrà una doble estrena. Mentre aquest dissabte es podrà veure a Sant Joan de les Abadesses, el divendres 26 D’agost s’estrenarà en el marc de L’Ésdansa, a les Preses.

Sobre L’escenari una trentena de balladors del Cos de Dansa de L’Esbart Marboleny interpreten els diferents personatges que intervenen a la llegenda: el Comte Arnau, Adelaisa, la Muller, les Filles, Les Veus de la Terra… També intervé el poeta, interpretat per L’actor Francesc Ten.

‘Comte Arnau’ ha comptat amb la col·laboració de L’actor Lluís Soler i la cantant Lídia Pujol. Soler ha estat L’encarregat D’enregistrar els fragments dels poemes de Joan Maragall que situen L’acció al llarg de L’espectacle. També hi ha pres part la cantant Lídia Pujol, que ha posat veu a la ‘Cançó descantada’, una reinterpretació de la cançó tradicional del comte Arnau, a partir D’un text de Miquel Pujadó.

Etiquetes: