L'espai interior, eix de la programació del Centre Cultural La Mercè

Les exposicions d'Anna Bahí i Vicenç Rovira o les propostes d'Escena Girona són algunes de les activitats d'aquest hivern

El projecte espais interiors vol ser, com a projecte accent d’aquest trimestre, una lectura en clau, física, emocional, vivencial o objectual una reflexió dels entorns que creem a través de les pròpies construccions que, de forma física o imaginaria, dissenyem i habitem.

D’aquesta manera l’hivern a la Mercè pot servir per generar lectures a un element tant quotidià com preuat: l’espai. L’espai vist com un moment i entorn del nostre instant de vida i on les seves múltiples interpretacions ens permeten acostar-nos-hi de forma diversa: serà una però la que prendrem en atenció, la de l’espai interior. Un hivern que a més vol plantejar noves iniciatives de formació artística tant visual com de l’àmbit literari i que venen a reforçar la funció d’acostament d’aquests aprenentatges al conjunt de la ciutadania.

Exposicions

Les exposicions d’aquest hivern mantenen la doble programació que el centre va iniciar amb la posada en marxa del projecte ?FotoMercè?. Dins aquest marc es presentaran projectes de l’Anna Bahí (Amnèsia), un projecte d’introspecció personal i d’imatge creativa i Vicenç Rovira (Bardenas reales), una proposta de caràcter documental i descriptiva, sota el comissariat d’en Martí Artalejo. Un projecte que tot i nou, comença a ser el referent dels creadors en l’àmbit fotogràfic del territori.

Aula D’Humanitats

L’Aula D’Humanitats comença el 2011 amb una sòlida oferta D’activitats vinculades al pensament i les lletres. La creació literària pren forma en un taller de construcció de novel·la a càrrec de Sílvia Adela Kohan i Koni Sellinger, amb una llarga trajectòria en aquest camp formatiu. En L’àmbit literari i gràcies a L’Anella Cultural també participarem en el KOSMOPOLIS 2011, el Festival de Literatura Amplificada organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona que es portarà a terme del 24 al 26 de març.

Les activitats vinculades a la reflexió contemporània i el pensament vénen encapçalades pel cicle de conferències Espais Interiors, que analitza de forma transversal i interdisciplinària els espais, mentals i físics, que ens acompanyen. Comptarem també amb la presència de Joan Francesc Mira en la primera Butaca Jaume Casademont de L’any 2011.

Escena Girona

Destacar finalment el nou projecte ?Escena Girona? on el CCM fusiona la seva programació amb el Teatre Municipal i desenvolupa una nova iniciativa per a facilitar la programació de produccions i creacions del territori i per al públic gironí. Una aposta, com aquesta nova programació d’Escena Plural, farcida de noves experiències escèniques amb la creació contemporània i de creadors propers com a eix central.

Programació que  contempla una part important de producció pròpia (com ?A pas de poetes’) o creada als espais del CCM a través de residències i beques. I una programació que vol acostar el fet escènic a tothom a través de la programació ?+enllà de l’escena?. Una programació que vol mostrar els entramats creatius.

Etiquetes:
,