L'espectacle casteller més gran del món, lema del XXIII Concurs de Castells

Hi participaran 14 colles d'arreu del país

El Concurs de Castells celebrarà la seva vint-i-tresena edició amb canvis significatius en l’organització del certamen. D’una banda, s’ha ampliat la comissió assessora que decideix sobre els aspectes tècnics de la competició per aconseguir la implicació de bona part dels actors del món casteller. De l’altra, el nombre de colles participants serà de 14 per assegurar les condicions de seguretat de la plaça de braus.

La taula de puntuacions serà la mateixa que al 2008 llevat d’uns canvis en la nomenclatura d’algunes construccions. El Concurs de Castells 2010 ha implicat bona part del món casteller per consensuar la nova taula de puntuacions.

El logotip del Concurs de Castells, una ve baixa invertida imitant una piràmide, és el protagonista gràfic d’aquesta edició del certamen. El concepte creatiu del cartell i de l’espot televisiu se centra en reproduir amb els braços la forma d’aquest logotip, tot creant un signe no verbal, que fa referència a la forma piramidal dels castells. Pel que fa al lema, potencia l’atractiu dels castells i, en especial, del Concurs, una diada singular pel seu format, pel seu escenari, pel nombre de colles participants i per l’expectació mediàtica que suscita.

El logotip del Concurs també és el pretext d’un concurs que es posarà en marxa el dimarts 3 d’agost. Tothom qui vulgui podrà enviar les seves fotografies imitant amb les mans la imatge del Concurs de l’edició d’enguany. Totes les fotografies rebudes es penjaran al web del Concurs i entre totes elles s’escollirà una imatge guanyadora, l’autor de la qual rebrà un lot de premis D’un gran magatzem, patrocinador principal del XXIII Concurs de Castells.

Una de les novetats d’aquesta edició és la programació de diferents activitats paral·leles durant el cap de setmana del certamen. D’aquesta manera, el dissabte 2 i el diumenge 3 d’octubre s’instal·larà una zona village a l’exterior de la Tàrraco Arena Plaça on els patrocinadors del Concurs promocionaran els seus productes. A la mateixa zona s’instal·larà una pantalla gegant en la qual diumenge es podrà seguir en directe el Concurs i dissabte es podran veure les retransmissions d’edicions anteriors.