L’espectacle inaugural de Fira Tarrega congrega més de 6.000 persones

L'espectacle de Wired Aerial Theatre es podrà tornar a veure demà divendres, dia 7, a les 22.00 hores, i el diumenge 9, a les 00.00 hores.

Els britànics Wired Aerial Theatre, amb L’espectacle As the world tipped, han convertit L’espai Hort del Barceloní en un gran teatre aeri gràcies a un escenari mòbil horitzontal que va adquirint verticalitat a mesura que avança la representació, amb una enginyeria escènica molt espectacular, dirigida per Nigel Jamieson, artífex de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Sidney i de Liverpool Capitalitat de la Cultura. Fins a onze artistes damunt de L’escenari, alguns dels quals escaladors, i un clímax de projeccions audiovisuals han conformat un espectacle de gran format amb una impactant interpretació aèria.

Més de 6.000 persones s’han congregat a L’Hort del Barceloní per seguir L’espectacle inaugural.
Amb la conferència sobre el Canvi Climàtic que va tenir lloc a Copenhagen el 2009 com a punt de partida, Wired Aerial Theatre ha elaborat un espectacle multidisciplinar en què els artistes, suspesos en el cel de la nit, malden per controlar el seu món, cada cop més precari, i per minimitzar els efectes de la dràstica catàstrofe ambiental. El muntatge, estrenat en el marc de la Fira, ha estat coproduït per FiraTàrrega.
L’espectacle inaugural es podrà tornar a veure demà divendres, dia 7, a les 22.00 hores, i el diumenge 9, a les 00.00 hores.  
Dues hores abans, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha estat L’encarregat D’inaugurar institucionalment la 32a edició de FiraTàrrega, juntament amb L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell D’Administració de la Fira, Rosa Maria Perelló el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la subdirectora general de L’Institut de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, Cristina Santolaria.
La Llotja de FiraTàrrega ha esdevingut el lloc de trobada D’una munió de programadors, companyies i periodistes que no han volgut perdre?s L’arrencada oficial de la Fira.   Aquesta primera jornada de Fira s’ha desenvolupat amb normalitat i ha tingut lloc el diàleg ?Vine a respondre les preguntes del norD’, un diàleg a càrrec D’una cinquantena de professionals del nord i del sud D’Europa sobre la creació, producció i gestió de les arts escèniques, amb L’objectiu de bastir un brou de cultiu sobre futures sinèrgies teatrals entre ambdues regions.   Per altra banda, L’afluència de gent s’ha fet notar als carrers i també a la zona D’acampada.